Naslovna    Vesti    Takmičenja    Ivica Kostelić uspešno operisan u Švajcarskoj
07

maj

2013

Ivica Kostelić uspešno operisan u Švajcarskoj

Ivica Kostelić uspešno je danas operisan na klinici "Orthoklinik Dornach" u švajcarskom gradu Bazelu.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, kao što je i bilo najavljeno prethodnih dana, operisan je uspešno na klinici "Orthoklinik Dornach" u Bazelu.

Zahvat su izveli prof. Niklaus Friederich i prof. Werner Müller, zajedno s dr Patrickom Meyerom. Prof. Igor Borić iz Zagreba, koji je uspešno snimio stanje kolena pre samog zahvata, bio je takođe prisutan tokom čitave operacije.

U artroskopskom zahvatu, koji je trajao nešto duže od jednog sata, obrađen je meniskus i uklonjeni su osteofiti koji su ograničavali kretnje. Tim lekara zadovoljan je uspešno obavljenom operacijom.

Ivica Kostelić se nakon zahvata oseća dobro i odmah će započeti s opsežnim rehabilitacijskim programom, najpre nekoliko dana u bolnici u Bazelu, a potom u Termama Selce kod dr Vlaste Brozičević, dok će završni deo rehabilitacije biti u Daruvarskim toplicama pod kontrolom dr Božidara Egića.

S obzirom da je zahvat bio nešto manji od očekivanog, jer nije uklanjana fabela te ukoliko rehabilitacija bude išla predviđenim tokom, možemo očekivati povratak na sneg ranije od očekivanog, već sredinom jula.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar