Naslovna    Vesti    Takmičenja    Bivša supruga Paula McCartneya blizu učešća na Paraolimpijskim igrama
25

avg

2013

Bivša supruga Paula McCartneya blizu učešća na Paraolimpijskim igrama

Heather Mills 1993. u saobraćajnoj nesreći izgubila nogu, ali je nastavila da skija i beleži sjajne rezultate.

Heather Mills poznata je kao bivša supruga slavnog muzičara Paula McCartneya, a sada ima priliku da se proslavi na Paraolimpijskim zimskim igrama u Sochiju. Kontroverzna Heather iza sebe ima i uspešnu karijeru manekenke, a 1993. godine je vozeći motocikl doživela saobraćajnu nesreću, posle koje su lekari bili prinuđeni da joj amputiraju levu nogu.

To je, ipak, nije sprečilo da živi aktivno, pa je uz pomoć proteze nastavila da skija, što je bio jedaan od njenih omiljenih sportova. Išlo joj je tako dobro da je pre tri godine pozvana u paraolimpijski tim Velike Britanije, što joj je, kako sama priznaje, promenilo život.

Usledila su takmičenja na kojoj je postizala odlične rezultate, a poslednji ju je približio Paraolimpijskim igrama u Sochiju. Ona je, naime, na Novom Zelandu u Svetskom kupu osvojila srebrnu medalju u slalomu. Na listi najboljih skijašica sveta s invaliditetom Heather Mills trenutno zauzima 28. mesto.

- Skijanje na Novom Zelandu je fantastično iskustvo, a posle srebrne medalje moj san je postao java. Verujem da će mnoge hendikepirane osobe poći mojim putem jer potrebno je samo da veruju u sebe i sve je moguće - rekla je Heather.  

Koliko je jaka volja ove devojke govori i podatak da je 2011. povredila zdravo koleno, ali je posle oporavka nastavila da trenira i takmiči se. U februaru je doživela frakturu ramena, a posle toga je osvojila čak četiri zlatne medalje na raznim takmičenjima.

Heather Mills i Paul McCartney venčali su se 2002. godine u Irskoj, ali je njihov brak trajao samo četiri godine. Ona je iz njega izašla bogatija za 38 miliona dolara.

Foto: Heather Mills Facebook

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar