Naslovna    Vesti    Takmičenja    Poplave u Sochiju prete olimpijskim borilištima
27

sep

2013

Poplave u Sochiju prete olimpijskim borilištima

Zbog obilnih kiša izlila se reka Sochi, poplavila olimpijsko selo i puteve blizu ski staza.

Velike kiše prouzrokovale su poplave u Sochiju, ruskom gradu u kojem će u februaru biti održane Zimske olimpijske igre. Bujice prete i olimpijskim borilištima. Radnici koji rade na njima su evakuisani, a put kojim se dolazi na stazu za takmičenja u alpskim disciplinama potpuno je pod vodom.

Obilne padavine su prozrokovale porast nivoa reke Sochi, koja se izlila iz korita, a poplavljeni su i delovi olimpijskog sela. U samom gradu proglašeno je stanje pripravnosti i opasnosti od elementarnih nepogoda. Zavijale su sirene, a stanovništvo je obavešteno da ne izlazi iz kuća, osim u slučaju preke potrebe. Takođe je otkazana većina letova sa obližnjeg aerodroma.

Preko 2.000 ljudi angažovano je na saniranju posledica poplave, čišćenju blata i mulja. Iako organizatori kažu da se najnovija dešavanja neće odraziti na Olimpijske igre, ipak će biti problema u njihovoj organizaciji. Predsednik Rusije Vladimir Putin tražio je pismene izveštaje o napredovanju radova na svake dve nedelje. Inače, do sada je sve išlo po planu.

Foto: Twitter / Evgeny Kozlov

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
02

okt

2013

20:37  |   anonymous [neregistrovani]

carevi

Preporuka

Ostavi komentar