Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze: Sada smo na nuli
11

okt

2013

Tina Maze: Sada smo na nuli

Skijaški savez Slovenije predstavio takmičare za narednu sezonu, najviše se ponovo očekuje od najbolje skijašice sveta.

Skijaški savez Slovenije na tradicionalnom druženju s novinarima predstavio je takmičare u svim kategorijama. Predsednik saveza Primož Ulaga istakao je da su slovenački predstavnici u zimskim sportovima prošle sezone imali odlične rezultate i da javnost od njih očekuje isto i ove zime.

Sve oči uprte su, naravno, u najbolju svetsku skijašicu, heroinu Slovenije Tinu Maze, koja se prošle sezone konačno dokopala titule u Svetskom kupu. Imaće još teži zadatak jer će svi želeti da je zbace s trona.

- Sada smo na nuli, a kada počne nova sezona, započećemo novi put. Leto je dobro prošlo, bili smo vredni, ali jasno je da ja ne živim za leto, nego za zimu. Poslednje pripreme protiču uobičajeno kao i svake godine, uslovi ponekad nisu najbolji, ali moramo da se borimo svakog dana – rekla je Tina, koju prvi izazov čeka već u Soeldenu 26. oktobra:

- Radujem se početku sezone, ali jako je teško prognozirati bilo šta za Soelden jer je to prva trka posle priprema, a znamo kakva je staza. Pokušaću da već u prvoj trci sezone odskijam najbolje što mogu.

Slovenija u muškoj konkurenciji nema takmičara koji može da prati Tinu Maze. Najbolji je prošle sezone bio Rok Perko na 54. mestu generalnog plasmana Svetskog kupa, dok je Andrej Šporn sezonu završio na 61. poziciji.

- Pripreme se odvijaju po planu, radili smo na Zermattu, pa u Čileu, gde se posebno dobro treniralo. Bilo je nekih problema sa visokim temperaturama. Dosta sam isprobavao veleslalomske skije. Za nas će biti najvažniji poslednji deo priprema u SAD – rekao je Andrej Šporn.

Izvor: Skijaški savez Slovenije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar