Naslovna    Vesti    Takmičenja    Pehar i cveće više nisu u modi, skijašima irvasi
18

okt

2013

Pehar i cveće više nisu u modi, skijašima irvasi

Pobednici ovogodišnjih trka Svetskog kupa u finskom Leviju dobiće neočekivan poklon, pravog irvasa.

Na predstojećim trkama FIS Svetskog kupa koje se održavaju novembra ove godine u finskom Leviju, pobednici će pored tradicionalnih pehara i cveća osvojiti i jednu zaista neobičnu nagradu. U pitanju je pravi pravcati irvas.

Svaki takmičar će svom irvasu dodeliti ime a tokom cele godine će preko društvenih mreža imati priliku da prate svoje ljubimce kako provode vreme u Laponiji. Svake naredne godine kada se vrate u Levi, ponovo će se sresti sa njima.

Životinje je poklonila Johanna Hietanen iz Ounaskievari Reindeer farme. Ona kaže da su ova divna stvorenja, koja su izabrana prošlog vikenda, sve mladi irvasi. Hietanen, koje je oduševljena ovom saradnjom, izjavila je:

- Radosna sam sto smo uspeli da okupimo novu porodicu za Levi. I u budućnosti će se ona sigurno širiti. Verujemo da je ovo početak jedne duge i lepe saradnje. Irvasi su zanimljive životinje itekako važne za predstavljanje samog Levija u svetu.

Sezona Svetskog kupa u alpskom skijanju ove godine startuje 26. i 27. oktobra, veleslalomskim trkama koja će se već tradicionalno održati u austrijskom Soeldenu. Snega ima dovoljno, start je zvanično potvrđen a ekipa Skijanje.com magazina biće i ove sezone prisutna na licu mesta.

Finski Levi je 16. novembra domaćin ženskog slaloma dok će dan kasnije na stazu izaći muškarci. Takođe, ove sezone se očekuje i povratak legendarnog Bode Millera.

Ipak ovogodišnje nagrade neće biti senzacionalno iznenađenje jer je sličnih primera bilo i prethodnih sezona. Možemo se prisetiti ljupke kravice koja je pripala američkoj skijašici Lindsey Vonn koja je nagradu primila sa oduševljenjem.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
18

okt

2013

00:46  |   Ciki [neregistrovani]

A vidje ga ovaj irvas kako nam je ljep! :Dhahah

Preporuka

Ostavi komentar