Naslovna    Vesti    Takmičenja    Naši takmičari spremni za Univerzijadu u Trentinu
12

dec

2013

Naši takmičari spremni za Univerzijadu u Trentinu

Nevena Ignjatović najveći adut Srbije, a prvi će na stazu Marko Vukićević, koji u petak vozi spust.

Srpski takmičari učestvuju na Zimskoj univerzijadi koja se održava u italijanskoj regiji Trentino. Naša zemlja ima predstavnike u 12 sportova, između ostalih, i u šest FIS olimpijskih disciplina.

U alpskom skijanju najveći adut Srbije je naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović, a u Trentinu će što bolje rezultate pokušati da zabeleže Marko Vukićević i Andrija Vuković. Nadamo se da će i najbolja srpska snouborderka Nina Micić imati zapažene nastupe.

Na stazi je već bio Marko Vukićević, koji je vozio dve trening trke spusta, u sredu je zauzeo 36. mesto, dok je u danas bio nešto bolji i postigao 32. vreme. Spust je zakazan za petak u Passu del Pellegrinu, a start je u 11.00 časova.

Nevena Ignjatović takmičiće se u njenim najjačim disciplinama slalomu i veleslalomu, a prva trka očekuje je tek naredne nedelje - 18. decembra u veleslalomu i dva dana kasnije u slalomu. U međuvremenu, učestvovaće u dve trke Evropa kupa u Italiji, kao i u slalomu u okviru Svetskog kupa u francuskom ski centru Courchevel

Borderka Nina Micić prijavljena je za paralel veleslalom, koji je na programu 19. decembra.

Foto: Facebook/Marko Vukićević

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar