Naslovna    Vesti    Takmičenja    Mauro Pini novi trener Tine Maze
09

jan

2014

Mauro Pini novi trener Tine Maze

Švajcarac u stručnom štabu najbolje skijašice sveta zamenio Waltera Ronconija.

Novi trener Tine Maze biće švajcarski stručnjak Mauro Pini. On će u stručnom štabu najbolje skijašice sveta zameniti Waltera Ronconija, s kojim Tina ove sezone nikako nije mogla da pronađe zajednički jezik. 

Promenu trenera potvrdio je i vođa tima Tine Maze, Andrea Massi. Pini je poznat po radu sa reprezentacijama Švajcarske, Novog Zelanda i Španije, kao i pojedinačno sa Marijom Jose Rienda Contreras i Larom Gut. Ima dosta iskustva i kada su u pitanju takmičari, jer je brusio formu Didiera Cuchea i Didiera Defaga.

- Bila je to ponuda koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Radujem se saradnji s Tinom i jedva čekam da se suočim s novim izazovima. Tina nije zaboravila da skija na vrhunskom nivou. Prioritet je rad na njenom samopouzdanju - rekao je Mauro Pini.

Tina Maze je prošlu sezonu završila kao ubedljiva pobednica Svetskog kupa oborivši nekoliko rekorda. Međutim, ove sezone joj ne ide ni približno tako dobro. Najbolji rezultat je drugo mesto u spustu u Val d'Isereu, ali je mnogo više razočaravajućih plasmana. Trenutno je šesta u generalnom poretku Svetskog kupa.

Možda je najava boljih rezultata i treće mesto na prvom treningu spusta u Altenmarkt-Zauchenseeu, koji je na programu u subotu. Pobedila je Anna Fenninger, a Maruša Ferk je bila sedma.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar