Naslovna    Vesti    ZOI Sochi 2014    Nevena Ignjatović otputovala u Sochi
ZOI Sochi 2014
11

feb

2014

Nevena Ignjatović otputovala u Sochi

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović otputovala je večeras u Sochi gde će se pridružiti olimpijskom timu Srbije.

Nevenu je u Rusiju, uz porodicu i prijatelje, ispratio i državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić. Nevena će na 22. Zimskim olimpijskim igrama za Srbiju skijati 18. februara u veleslalomu i 21. februara u slalomu.

Najbolja srpska alpska skijašica zahvalila je na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije i poručila da će u Sochiju dati sve od sebe, odskijati obe trke najbolje što zna, i da je rezultat koji priželjkuje ulazak u prvih 30.

- Ovo mi je druga Olimpijada, učestvovala sam i pre četiri godine u Vankuveru. Ove godine sam vozila mnogo jakih trka Svetskog i Evropa kupa, tako da tačno znam šta me očekujem, znam koliko mogu da budem brza i rasterećena sam - poručila je Ignjatovićeva koja je u Vankuveru, zauzevši 32. mesto u slalomu, bila najbolji pojedinačni takmičar iz Srbije.

Nevenin trener Miha Malus pre odlaska u Sochi izjavio je da se nada da će Nevena odskijati kako najbolje ume:

- Onda ćemo videti šta će to doneti ali i šta će drugi uraditi. Nadam se da će Nevena završiti u prvih 30, ona je u Svetskom kupu već veoma blizu tog rezultata ali tu su i druge devojke koje imaju isti cilj. Slalomska staza je u gornjem delu veoma teška što smo videli na trci superkombinacije ali će dosta zavisiti i od vremenskih uslova na sam dan takmičenja - dodao je Malus.


 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar