Naslovna    Vesti    ZOI Sochi 2014    Podlatchikov šokirao Whitea
ZOI Sochi 2014
11

feb

2014

Podlatchikov šokirao Whitea

Švajcarac ruskog porekla trijumfovao ispred Amerikanca, koji je bio tek četvrti. Mladi Hirano osvojio srebro.

Domaćini ZOI posle finala u snoubord halfpipeu imaju razloga da se raduju iako je u ovoj disciplini pobedio takmičar iz Švajcarske. Momak se zove Iouri Podlatchikov i novi je olimpijski šampion u halfpipeu, gde je na dve poslednje Olimpijske igre vladao Amerikanac Shaun White.

White, najveća zvezda svetskog snouborda, morao je da se zadovolji četvrtim mestom. A nije tako izgledalo u kvalifikacijama jer je Shaun u svojoj grupi bio sjajan i izborio direktan plasman u finale. Međutim, u finalu se nije proslavio, posebno ne u prvoj vožnji, kada je napravio nekoliko grešeka koje su ga skupo koštale, pa se plasirao na slabo 11. mesto. Pokušao je u drugom nastupu mnogo toga da promeni. Dao je sve od sebe, ali to opet nije bilo savršeno kako smo navikli od njega. Ocenjen je sa 90,25 poena, što nije bilo dovoljno čak ni za bronzu. 

Ovako loš dan Whitea iskoristio je Podlatchikov, koji je u finalu bio veoma inspirisan, kao da je osetio da je ovo njegovih pet minuta. Istakli su se i Japanci Ayumu Hirano i Taku Hiraoka, koji su pokupili srebro i bronzu. Hirano je rođen 1998. godine i najveći je talenat na svetu, a dokazao je da sa 16 godina spada u red vrhunskih snoubordera. 

Tim-Kevin Ramnjak iz Slovenije završio je na osmom mestu, dok je njegov sunarodnik Jan Kralj bio 29.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar