Naslovna    Blog    Ski Oprema    GoPro Hero3 - heroj nad herojima
15

nov

2012

Predrag Gajić

GoPro Hero3 - heroj nad herojima

Najnoviji modeli kamera popularnog proizvođača nude do sada neprevaziđene mogućnosti.

GoPro Hero video kamere za kratko vreme su postale deo neizbežne opreme svakog ko u sebi ima imalo avanturističkog duha. Perfektni snimci vaših najhrabrijih trenutaka na kojima „obični smrtnici“ mogu samo da vam zavide, odavno nisu privilegija samo onih sa dubljim džepom. Osnivač kompanije Nick Woodman uspeo je u nameri da kamera bude lagana, jednostavna za korišćenje i dostupna svima. Uz sve to, u učima onih koji gledaju šta ste snimili izgledaćete kao profesionalac.

Nedavno se na tržištu pojavio najnoviji model GoPro Hero3 u tri verzije: White Edition, Silver Edition i Black Edition. Ova posladnja je i najsavršenija, sa mnogo boljim i naprednijim mogućnostima.

Najpre da napomenemo da je Hero3 vodootporna do dubine od 60 metara, što na skijanju i nije tako važno, ali će svakako često biti vlažna od snega koji pada ili u slučaju da vi padnete u sneg. Ali, brige nema, kućište perfektno štiti unutrašnjost kamere. Brojke kažu da je Black Edition 30 odsto manja i 25 odsto lakša od „dvojke“. Kada se izvadi iz plastičnog oklopa, njena debljina je svega 15 milimetara.

Visoka rezolucija omogućuje snimanje 60 frejmova pri 1080 piksela ili 120 frejmova pri 720 piksela. Poboljšana je i sama optika koja pruža dva puta oštriju sliku od Hero2, kao i duplo bolju osetljivost u uslovima smanjene svetlosti. I sam procesor je znatno brži, tako ja de moguće izvući izuzetne usporene snimke. Što se tiče fotografije, rezolucija je 12 megapiksela.

Ono što je interesantna novina jeste da se može kontrolisati bežično i to sa udaljenosti od čak 180 metara, a sa istim daljinskim upravljačem pod kontrolom je moguće imati čak do 50 kamera odjednom. Od sada GoPro nudi gledanje video snimka u realnom vremenu, odnosno, Hero3 ima opciju za wireless šerovanje snimka na bilo koji tablet uređaj ili smartfon, pa se i tako vidi ono što se upravo snima. Naravno, postavljanje materijala na popularne društvene mreže je brzo i jednostavno.

 

Karakteristike Black Edition:

  • Senzor: 12 megapiksela
  • Sočivo: f/2.8 6-elementno asferično 
  • Memorija: Mikro SD klasa 10 ili viša, podržava do 64GB
  • LCD ekran: U opciji LCD Touch BacPac
  • Video rezolucija: WVGA, 720p, 960p, 1080p, 1440p, 2.7K, 2.7K Cin, 4K, 4K Cin
  • Fokus: Auto
  • Težina: 73g
  • Dimenzije: 1.7 x 1.5 x 2.2 cm
  • Baterija: Li-ion 3.7V 1050mAh 3.885Wh. Punjiva preko USB
  • Cena: White Edition: 249 evra, Silver Edition: 349 evra, Black Edition: 449 evra

 

Pogledajte kako snima Hero3:

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
15

nov

2012

22:58  |   Rapo [neregistrovani]

Ako je stvarno takav snimak onda čista 10.


Postavit če mo na naš Fejsbuk!


www.025oglasi.com


http://www.facebook.com/radivoj.polovina


http://www.facebook.com/025oglasi


Pozdrav iz Sombora

Preporuka

Ostavi komentar