Naslovna    Blog    Skijališta    Skijanje u Kini
07

maj

2012

Vladimir Krecmer

Skijanje u Kini

Još jedno skijaško područje se uskoro otvara u Kini, u blizini granice sa Severnom Korejom. Skijanje je poslednjih godina postalo veoma popularno u ovoj azijskoj zemlji.

Dva ski centra u Changbai planinama, biće brendirana imenima poznatih lanaca hotela kao što su Sheraton i Westin. Otvaranje ski centara Westin Changbaishan i Sheraton Changbaishan je planirano za avgust a po rečima zvaničnika ove dve kompanije, nalaziće se u delu Kine koju karakterišu izuzetne prirodne lepote. Ovo područje je dobro povezano putevima sa ostatkom Kine a aerodrom Changbaishan je udaljen samo 10km.

Ova dva ski centra su pre svega usmereni na domaće turiste, kineske skijaše i bordere kojih je sve više. Biće izgrađena tri šestoseda koja će opsluživati čak 40 staza.

Unapred se radujemo što će Westin i Sheraton doći u Changbai planine i napraviti ovaj spektakularan skijaški kompleks gde će gosti uživati sve pogodnosti koje im nude ova dva poznata brenda a sve to u prelepom ambijentu najspektakularnijih kineskih planina”, izjavio je Stephen Ho, potpredsednik Starwood-a zadužen za razvoj u regionu Azije i Pacifika. Inače Starwood Hotels and Resorts Worldwide je jedna od najpoznatijih kompanija u oblasti turizma a ujedno je i vlasnik ova dva poznata lanca hotela.

Westin Changbaishan Resort će biti ski-in/ski-out tipa po ugledu na francuske ski centre, imaće 257 soba a sadržaće i Westin klub za decu, spa i zatvoren bazen. Sa druge strane, Sheraton Changbaishan će imati 296 soba od kojih će svaka imati radni sto, specijalno dizajniranu ergonomsku stollicu, brzu internet konekciju, LCD televizor sa MP3-jem i još mnogo dodatnih sadržaja.

Skijanje u Kini je poslednjih godina doživelu ogromnu ekspanziju zahvaljujući sve većem interesovanju srednje klase za ovaj sport koji im je dugi niz godina bio nedostupan.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar