Naslovna    Snowboard    Vesti    Snowboard kros FIS Svetski kup premijerno u Montafonu
09

dec

2012

Snowboard kros FIS Svetski kup premijerno u Montafonu

Prvi ovosezonski Svetski kup u disciplini snowboard kros vožen je od 6. do 8. decembra u austrijskom Montafonu.

Početak ski sezone u austrijskom skijalištu Montafon protekao je u znaku snowboardera. Prvi ovosezonski Svetski kup u disciplini snowboard kros vožen je od 6. do 8. decembra 2012. i to po prvi put u istoriji ovog skijališta. Za petak su planirane trke pojedinaca u muškoj i ženskoj kategoriji, od kojih je samo muška završena dok su dame zbog lošeg vremena imale čast da otvore jučerašnji dan. Odmah posle njih su vožene i trke reprezentacija.

Trku u petak u muškoj kategoriji obeležio je Italijan Omar Visintin koji je otvorio sezonu svojom prvom pobedom u FIS Svetskom kupu. Drugi je bio lokalni heroj Markus Schairer, dok je treće mesto osvojio amerikanac Nick Baumgartner.    

Jučerašnja trka, uprkos lošem vremenu, nije bila bez uzbuđenja. Prvo su nastupile devojke u pojedinačnoj kategoriji. Najbolja je bila Dominique Maltais iz Kanade. Drugo mesto osvojila je Italijanaka Raffaella Brutto. Na treće mesto se plasirala domaća takmičarka Belle Brockhoff.

Nastavak premijere u Montafonu obeležile su trke timova. U ženskoj kategoriji najbolji je bio domaći tim. Austrijanke su bile bolje od Francuskinja, čiji su timovi 1 i 2 zauzeli drugo i treće mesto. Kod momaka najbolji je bio američki tim 2, ispred Italijana na drugom i domaće reprezentacije na trećem mestu.

FIS Svetski kup se nastavlja sledeće nedelje u američkom skijalištu Telluride gde se takođe vozi snowboard kros.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar