Naslovna    Snowboard    Vesti    Sjajna uvertira pred svetski šampionat
14

jan

2013

Sjajna uvertira pred svetski šampionat

Takmičenja Svetskog kupa u snoubord discipinama slopestyle i half-pipe održana u Copper Mountainu.

Vikend za nama je defenitivno protekao u znaku snoubordinga. FIS Svetski Kup je u isto vreme vožen na dva kontinenta. Pored paralel slaloma u Austriji, na drugoj strani sveta od 11. do 12. januara u skijalištu Copper Mountain u SAD vožene su dve veoma popularne discipline slopestyle i half-pipe.

Uprkos lošem vremenu prvog dana takmičari su bili sjajni. Prvi ovosezonski slopestyle održan je na do sada najvećoj stazi u istoriji Svetskog kupa. Najbolji u obe konkurencije bili su domaći takmičari. U ženskoj konkurenciji pobedila je Jamie Anderson, kojoj je ovo prva pobeda ikada u Svetskom Kupu, druga je bila Norvežanka Kjersti Buaas. Treće mesto osvojila je Isabel Derungs iz Švajcarske.

Kod momaka najbolji je bio Charles Guldemond, koji je takođe premijerno nastupio u Svetskom kupu. Drugo i treće mesto osvojili su sjajni Finci Roope Tonteri i Peetu Piiroinen.

Drugi dan takmičenja bio je namenjen za najbolje vozače u disciplini half-pipe. Pečat na drugo ovosezonsko takmičenje u ovoj disciplini ostavili su vozači iz Australije. Kod žena najblja je bila olimpijska šampionka iz 2010. godine Torah Bright. Ona je nadmašila legendarnu domaću takmičarku Kelly Clark. Treće mesto osvojila je Queralt Castellet iz Španije.

U konkurenciji muškaraca najbolji je bio aktuelni šampion Nathan Johnstone, koji je uspeo u jakoj konkurenciji da na drugom i trećem mestu ostavi domaće takmičare Lukea Mitranija i Louiea Vitoa.

Takmičenje pod okriljem FIS nastavlja se sledeće nedelje, kada se od 17. do 27. januara u Stonehamu i Quebecu u Kanadi vozi Svetski šampionat u svim kategorijama.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar