Naslovna    Snowboard    Vesti    Žestoki obračuni u paralel slalomu
14

jan

2013

Žestoki obračuni u paralel slalomu

U Bad Gastenu viđene zanimljive snoubord trke u okviru Svetskog kupa. Učestvovala i Nina Micić.

Prvi okršaj vozača paralel slaloma ove godine u okviru FIS Svetskog kupa u novom formatu takmičenja održan u Austrijskom skijalištu Bad Gasten od 11. do 12 januara. Nova godine je počela sa novim pravilima, po kojima se vozi samo jedna trka, za razliku od prošlih sezona, kada su se vozile po dve.

Prvu trku kod dama obeležila je Armelie Kober iz Nemačke, koja je posle bolesti uspela da se popne na tron. Drugo i treće mesto osvojile su domaće takmičarke Marion Kreiner i Claudia Riegler. Naša Nina Micić je u ovoj trci zauzela 49. mesto.

Kod momaka najbolji je bio sjajni Austrijanac Andreas Prommegger. On je ostvario svoj san da pobedi na domaćem terenu, posebno što je ta pobeda bila veoma tesna. Drugi, sa zaostatkom od samo 11 stotinki, je Italijan Roland Fischnaller. Treće mesto pripalo je Slovenacu Žanu Koširu.

Druga trka je donela nova uzbuđenja. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila aktuelna šampionaka u parallel slalomu i prošlogodišnja pobednica na ovoj stazi Patrizia Kummer iz Švajcarske. Drugo mesto osvojila je domaća takmičarka Julia Dujmovits, dok je treća bila Ruskinja Alena Boldykova. Naša Nina Micić je vozila malo bolje i na kraju je bila 42.

U muškom finalu nedostajao je samo pobednik prve trke. Ovoga puta je trijumfovao odlični Slovenac Žan Košir, koji je ostvario svoju prvu pobedu u Svetskom kupu. On je u finalu bi bolji od sjajnog Italijana Rolanda Fischnallera. Treći je bio još jedan Italijan, Aaron March.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar