Naslovna    Snowboard    Vesti    Snoubord od stakla!
27

feb

2013

Snoubord od stakla!

Ekipa male snoubord kompanije Signal u Italiji izradila neobičnu dasku.

Kako vam zvuči ideja o snoubordu od stakla? Još ako je to staklo iz Italije i prave ga pravi majstori zanata, onda priča ima smisla. Još jedna emsija iz serijala Every Third Thursday nas je oduševila i postavila nove standarde u kreativnosti.

Ekipa Signal Snowboardsa napravila je sjajnu priču koju je povezala sa tradicijom izrade stakla u Italiji. Ideja o staklenoj dasci je realizovana na najbolji mogući način. Ona je pravljena ručno od dva sloja stakla, između koga se nalazila posebna folija. Bord je vrlo pažljivo izrađen, staklo je posebno pečeno, zatim spojeno, pa vakumirano u posebnim komorama. Vezovi su vrlo pažljivo montirani. Ceo proces izrade trajao je nekoliko dana.

Prvi utisak je bio da je u pitanju veoma lomljiva daska koja neće dugo izdržati. Ali, domaćin Giorgio “Iannino” Morell,  inače član Signal snoubord tima u Italiji, razbio je te predrasude, bar do kraja vožnje. Stakleni bord se prilično dobro pokazao, srednje je mekoće i sjajno se ponašao na tvrđoj podlozi. Ono što je posebno oduševilo, jeste ponašanje u zavojima prilikom jačeg pritiska. Da li je daska izdržala do kraja, pogledajte sami…

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar