Naslovna    Snowboard    Vesti    Svetsko prvenstvo u planinskom skejtboardu
06

sep

2013

Svetsko prvenstvo u planinskom skejtboardu

Svetsko prvenstvo u planinskom skejtboardu u disciplini boardercross, održava se danas i sutra na na Selištu iznad sela Bukovac kod Novog Sada.

Nakon pet uspešnih godina Klub planinskog skejtboarda iz Novog Sada ove nedelje dočekuje 120 vozača iz 20 zemalja širom sveta i organizuje prvo u istoriji Svetsko Prvenstvo u Planinskom Skejtboardu u disciplini Boardercross (trka).

Prvenstvo se održava na Mountainboard stazi na Selištu iznad sela Bukovac, kod porušenog vojnog objekta, u petak (06.09.) i subota (07.09.) od 12h. Napomena za sve posetioce, put za Bukovac vodi od Petrovaradina.

Gosti iz insotranstva stigli su nekoliko dana ranije kako bi uvežbali stazu i bili u potpunosti spremni za veliku trku. U četvrtak u 11 časova održano je prvo zvanično otvaranje staze i zagrevanje, vozači su isprobali stazu a u petak ih očekuje pakleni dan. Svaki od njih će voziti četiri trke protiv četiri nasumično odabranih protvnika. Samo 32 vozača koji budu sakupili najveći broj bodova, plasiraće se za subotnje veliko finale koje počinje u 13 h.

Nakon završenog boardercross finala vozači imaju sat vremena pauze, posle odmora počinje prava poslastica za publiku. Na skakaonici od 2 metra visine vozači će izvoditi atraktive skokove i trikove u disciplini freestyle. Top 15 najboljih freestyle vozača pokazaće svoje umeće a samo najbolji će ostati zapamćen kao najbolji svetski freestyler!

Nakon proglašenja pobednika, dodela medalja za najboljeg vozača u ženskoj kategoriji i u juniorima, vozači idu na zasluženi odmor i uživanje u srpskim specijalitetima.

Svi su pozvani da svojim prisustvom uveličaju ovaj veliki sportski događaj i time pomognu našim vozačima da se popnu na popedničko postolje.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar