Naslovna    Vesti    Ostalo    Britanski skijaš obara Ginisov rekord
21

feb

2014

Britanski skijaš obara Ginisov rekord

Jamie Stevenson pokušaće da u martu skija u 20 različitih zemalja.

Britanac Jamie Stevenson namerava da postavi novi Ginisov rekord u skijanju. Ne radi se o postizanju najveće brizine, Jamie ima plan da za mesec dana skija u 20 različitih zemalja, što još nikome nije pošlo za rukom.

Ovaj zaljubljenik u skijanje iz Edinburgha pola godine je planirao putešestvije koje će započeti 31. marta u Cairgnormsu u Škotskoj, a završiti 31. marta u Kokgsbergu u Norveškoj.

- Pripreme su prošle odlično, sada mi preostaje da još jednom isproveravam sve. Znam da me čeka dosta izazova, mogući tehnički problem, pa nedostatak snega u pojedinim skijalištima. Ipak, prično sam ubeđen da ću ispuniti cilj – samouveren je Jamie.

Teoretski, dovoljno mu je da se na svakom skijalištu spusti na jednoj, bilo kojoj stazi, ali on ima plan da skija sa najviše tačke resorta koji poseti. Tako će, naprimer, biti u Chamonixu, gde će skijanje početi sa vrha Grand Montets. Rutu je planirao na osnovu predloga prijatelja, iskusnijih skijaša. Interesantno je da je u prvoj verziji na njegovoj karti bila i Srbija, odnosno Stara planina, ali je na kraju, zbog smanjenja troškova, odiustao od posete našoj zemlji. Putovanje će biti dugo oko 10.000 kilometara.

Foto: Facebook/Jamie Stevenson

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar