Naslovna    Vesti    Ostalo    Radivojević novi predsednik Skijaškog saveza Srbije
02

avg

2014

Radivojević novi predsednik Skijaškog saveza Srbije

Skupština Skijaškog saveza Srbije umesto Dimitrija Paunovića izabrala novog prvog čoveka Saveza.

Posle nešto više od godnu dana Skijaški savez Srbije ponovo je dobio novog predsednika. Umesto Dimitrija Paunovića, koji je na tu funkciju došao početkom jula prošle godine, prvi čovek Saveza od juče je Vladeta Radivojević, uspešan poslovni čovek i predsednik snoubord kluba Bibis iz Beograda.

Na vanrednoj izbornoj skupštini Skijaškog saveza Srbije najpre je razrešen dužnosti bivši predsednik i pojedini članovi rukovodstva, a potom je skupština jednoglasno izabrala Radivojevića za prvog čoveka Saveza.

- U poslednjih sedam dana imao sam sastanke sa svim relevantnim činiocima našeg Saveza. Izneo sam plan i program kako vidim funkcionisanje u budućnosti. Sva fiksna sredstva koja stižu, kad oduzmemo troškove, biće raspoređena odborima i svaki odbor će dobiti određeni deo i raspolagaće s njim, ali će i odgovarati Izvršnom odboru – predstavio je deo svog plana Radivojević i potom nastavio:

- Odbori će praviti programe za svoje takmičare i na taj način ćemo doći do toga koliki je siguran novac koji će biti raspoređen za timove i ostalo. Njihove odluke, ako budu jednoglasne, Izvršni odbor će usvojiti bez problema, a ako nisu jednoglasne, Izvršni odbor će analizirati zbog čega je tako. 

Što se tiče članova Izvršnog odbora, Radivojevićev stav je da u tom telu treba da budu i ljudi koji su u mogućnosti da obezbede priliv finansijskih sredstava u Savez. Novi predsednik predložio je jednog potpredsednika Saveza, a to je Radovan Raičević, takođe veoma uspešan privrednik, generalni direktor „Planinke“ iz Kuršumlije. Ovaj predlog je usvojen, a naknadno će biti imenovana još dva potpredsednika.

Novi članovi Izvršnog odbora su Adnan Šmrković ispred nordijskog odbora, zatim Nebojša Banković, Todor Ignjatović i Nebojša Stojanović ispred alpskog odbora, te Jugoslav Milošević i Željko Ristić.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar