Naslovna    Vesti    Takmičenja    Rezultat karijere Marka Vukićevića
30

nov

2016

Rezultat karijere Marka Vukićevića

Pobeda srpskog skijaša u spustu na FIS trci u Val Gardeni.

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević (24), ostvario je istorijske rezultate na dve FIS trke spusta u italijanskoj Val Gardeni. U prvoj trci na čuvenoj stazi „Saslong”, na kojoj se voze trke Svetskog kupa, pobedio je u konkurenciji 140 takmičara iz 14 zemalja, što mu je donelo rekordnih 9 FIS bodova. Ovaj rezultat će ga na narednoj svetskoj rang-listi približiti plasmanu u prvih 50 na svetu u disciplini spust! Drugu poziciju zauzeo je Nemac Manuel Šmit, a treću Švajcarac Urs Krinbil.

Na drugom spustu, održanom samo dva sata kasnije, Vukićević je ostvario drugo mesto, pošto je u cilju samo Austrijanac Kristof Kren imao bolje vreme za 23 stotinke. Iza Vukićevića, na treću stepenicu pobedničkog postolja popeo se još jedan Austrijanac, Sebastijan Arc, aktuelni šampion ove zemlje u spustu.

Dan ranije na trci superveleslaloma Marko je zauzeo 5. mesto.

Na trkama u Val Gardeni, nastupali su još Marko StevovićStrahinja Stanišić i Rastko Blagojević pod vodjstvom trenera Miloša Tomića i Ljubiše Ignjatović.

Vukićević će 30. novembra startovati na zvaničnom treningu spusta za Svetski kup u Val d'Iseru, a za vikend ga očekuju nastupi u superveleslalomu (petak), spustu (subota) i veleslalomu (nedelja).

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar