Naslovna    Vesti    Ostalo    Iz kanjona Nevidio spašeno 18 turista iz Srbije
14

sep

2014

Iz kanjona Nevidio spašeno 18 turista iz Srbije

Gorska služba spašavanja Crne Gore, spasila je noćas 18 turista iz Srbije nakon što je, uprkos lošim vremenskim uslovima, njihov vodič odlučio da ih uvede u kanjon Nevidio.

Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore evakuisali su 18 turista iz Srbije iz kanjona Nevidio. Oko četiri sata akcija je uspješno završena, a niko od turista nije povrijeđen. U akciji je učestvovalo osam pripadnika Gorske službe spasavanja.

Prve policijske informacije govorile da je u kanjonu zaglavljeno 11 turista, a pripadnici GSS-a u hladnoj vodi Komarnice zatekli su 18 turista. Turisti iz Srbije, preživljavali su pakao nakon što je, uprkos lošim vremenskim uslovima, njihov vodič odlučio da ih uvede u kanjon Nevidio.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" grupa je u kanjon ušla prije 9 časova, a oko 21 čas policija je obavještena, da su još zaglavljeni između visokih litica i u hladnoj vodi Komarnice. Nakon toga alarmirani su Sektor za vanredne situacije MUP-a i Gorska služba spasavanja, čiji su pripadnici oko 22.30 časova počeli izvlačenje turista iz hladne vode.

Sagovornik "Vijesti", jedan od najiskusnijih crnogorskih planinara, kazao je da vremenski uslovi koji su danas vladali nijesu dozvoljavali ulazak u kanjon Nevidio.

- Pet grupa je bilo najavljeno za prolazak kroz kanjon, međutim svi vodiči su otkazali jer su vremenski uslovi bili katastrofalni. Ne znam ko je normalan mogao uvesti ljude u kanjon - rekao je on.

Ipak, to nije spriječilo vodiča turista iz Srbije da se upusti u avanturu.

Izvor: Vijesti.me

Foto: Gss Crne Gore Facebook

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar