Naslovna    Vesti    Ostalo    Lindsey Vonn: Plakala sam zbog Federera
24

jul

2012

Lindsey Vonn: Plakala sam zbog Federera

Najbolja skijašica današnjice u zanimljivom intervjuu otkrila neke manje poznate stvari o sebi.

Najbolja skijašica današnjice Lindsey Vonn u zanimljivom intervjuu za Glamur otkriva u kojem bi sportu volela da se takmiči na letnjim Olimpijskim igrama, šta očekuje od američkih takmičara u Londonu i priznaje da je nedavno zaplakala - zbog Rogera Federera!

Da možeš da se takmičiš na letnjim Olimpijskih igrama, kojibi to sport bio i zašto?

- Gimnastika! Volim taj sport i trenirala sam ga još kao klinka. Nažalost, ispostavilo se da sam isuviše visoka. Imala sam oko devet godina kada su mi treneri saopštili da u gimnastici neću postići ništa posebno. Inače, obožavam da gledam gimnastičarke. Te devojke su tako snažne i imaju neverovatnu volju. Za uspeh je potrebno jako mnogo treniranja i definitivno ću ih gledati u Londonu kaže Lindsey.

Šta očekuješ od gimnastičarski SAD na predstojećim Olimpijskim igrama?

- Kad god nešto prognoziram, ispadne obrnuto. Tako da sada bolje da ne pokušavam (smeh). Biću običan gledalac i navijač reprezentacije SAD. Sigurna sam da će dobro proći, jer se zaista mnogo trude.

Da se baviš gimnastikom, koja disciplina bi ti najviše odgovarala?

- Mislim da bi to bio parter. Zaista volim razboj, ali bilo mi je teško jer sam bila previsoka. U vreme dok sam trenirala gimnastiku, vežbe u parteru su mi išle od ruke, ali daleko je to od nivoa devojaka iz naše reprezentacije.

Da popričamo malo i o plivanju i o rivalstvu između Michaela Phelpsa i Ryana Locheta. Da li ih poznajš?

- Michael je takođe zaštitno lice firme Under Armor, tako da smo se sretali. Ipak, ne bih da izvojim nikog od njih. Obojici želim mnogo sreće u Londonu.

 Koji sportski događaj, odnosno utakmica, je prošle sezone na tebe ostavila najjači utisak?

- Bilo ih je mnogo, ali izdvojila bih osvajanje Stenli kupa od strane hokejaša L. A. Kingsa. Kvoterbek Njujork Džetsa Tim Tebow je takođe imao nekoliko nezaboravnih momenata.

 Koja je najbolja lekcija koju si naučila baveći se sportom?

- Radi mnogo, veruj u sebe i nikada ne odustaj. To su već poznate stvari, ali ja sam imala inspiraciju i u uspesima drugih sportista. Naprimer u tenisu, kada igrač gubi dva seta i onda se vrati i pobedi sa 3:2. Takvi primeri su veoma inspirativni i pomažu vam da iz sebe izvučete ono najbolje. Kada je Roger Federer osvojio Vimbldon, plakala sam. Ja sam njegov veliki fan. Plakala sam i zato što je Andy Murray poražen. To su momenti koje obožavam i zbog kojih je sport tako divan.

Kojeg  sportistu bi želela da upoznaš?

- Rogera Federera, on je moj omiljeni sportista svih vremena.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar