Naslovna    Vesti    Ostalo    Poginula dva vojnika na Kopaoniku
01

avg

2012

Poginula dva vojnika na Kopaoniku

Dva podoficira Vojske Srbije poginula su na Kopaoniku u eksploziji zaostale kasetne bombe.

Stradali su podoficiri Slaviša Marković (36) i Nebojša Milić (37), koji su kod Pančićevog vrha, verovatno iznad krajnje stanice žičare "Krčmar", čistili teren od eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO bombardovanja. Tragedija se desila oko 10:25h. Ministar odbrane Aleksandar Vučić je naredio hitne mere na rasvetljavanju svih detalja i utvrđivanju odgovornosti.

Dvojica starijih vodnika radili su na razminiranju tla u blizini radara na vrhu Kopaonika. Pretpostavlja se da je do eksplozije došlo u trenutku kada su deminerskim štapom dotakli bombu koja je bila u zemlji. Oni su praktično bili iznad bombe i od detonacije su odleteli nekoliko metara. Njima su odmah pritrčale u pomoć kolege, ali pomoći nije bilo. Oni koji su bili na mestu nesreće u trenutku kada se dogodila kažu da su njihove povrede bile tako teške da su preminuli skoro odmah nakon eksplozije. Jedan od njih je nekoliko minuta davao znake života, a nakon toga preminuo.

Direktor Doma zdravlja u Raški Miladin Andrić izjavio je da je lekarska ekipa brzo intervenisala, ali da je na mestu nesreće na Kopaoniku mogla samo da konstatuje smrt dvojice podoficira Vojske Srbije. "U tom trenutku imali smo jednu lekarsku ekipu blizu Kopaonika, koja se odmah uputila ka mestu nesreće. Za svaki slučaj smo iz Raške uputili dodatnu ekipu, ali vojnicima više nije moglo nikako da se pomogne. Drugih povređenih nije bilo", rekao je Andrić.

On je dodao da se civilna ekipa posle konstatovanja smrti vojnika vratila i da je slučaj prepušten vojnim organima. Posle eksplozije došlo je i do manjeg požara, pošto je vatra zahvatila suvu travu, ali je ubrzo ugašena.

Izvor: TANJUG

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar