Naslovna    Vesti    Ostalo    Treća sezona Fantasy Ski Racera
19

okt

2012

Treća sezona Fantasy Ski Racera

Popularna internet igra za ljubitelje skijaškog Svetskog kupa kreće u treću sezonu.

Ako volite Svetski kup i razumete se u takmičarsko skijanje, ove sezone možete ponovo da testirate svoje prognostičarsko umeće u najnovijoj verziji internet igre Fantasy Ski Racer na adresi www.fantasyskiracer.com.

Koncept igre je prilično jednostavan. Potrebno je što tačnije pogoditi redosled prvih deset skijaša na svakoj pojedinačnoj trci Svetskog kupa. Međutim, zadatak je znatno komplikovaniji nego što se na prvi pogled čini. Obavljanje neophodnog istraživanja i sticanje znanja koje bi omogućilo igračima da stignu do vrha virtuelnog podijuma je gotovo jednako teško kao i samo učestvovanje u trci Svetskog kupa.

Tvorac igre koja je do sada privukla oko 5,000 ljudi je američki spustaš Steve Nyman, koji se takmiči u okviru Svetskog kupa od 2002. godine. Nyman je propustio prethodnu skijašku sezonu zbog povrede. Ove zime se ponovo vraća takmičenjima u Svetskom kupu. Takođe je uzbuđen zbog najnovije verzije igre Fantasy Ski Racer.

- To je nešto o čemu sam sanjao još pre nekoliko godina kada sam učestvovao na takmičenjima u okviru NorAm kupa u Lake Louiseu. Mislio sam da bi to bilo kul, i zapisao sam ideju na salveti. Onda sam pričao sa svojim bratom koji je studirao web dizajn i  pristao da učestvuje u izradi igre. On omogućava funkcionisanje sajta, dok ja donosim kontakte i neke nove ideje – rekao je Nyman.

Od nastanka igre pre dve godine, broj učesnika je stalno rastao. Nymanu je sada cilj da poveća broj igrača iz Evrope, s obzirom da trenutno oko 90% učesnika dolazi iz SAD i Kanade. Znatan broj skijaša koji se takmiče u Svetskom kupu takođe igraju igru.

- Veliki broj momaka iz Svetskog kupa igra igruPričam sa prijateljima o tome koji momci su u formi, a koji nisu. Naravno da tu postoje neke insajderske informacije. Zanimljivije je gledati trke kada pogađaš ko će pobediti – rekao je Hans Olsson, švedski spustaš koji takođe igra Fantasy Ski Racer.

U novoj sezoni Fantasy Ski Racer donosi osvežen izgled sa potpuno redizajniranim sajtom i novom verzijom igre koja sada više liči na američki Fantasy football. Učesnici mogu da biraju po 6 skijaša, po dvojicu za ukupni poredak, dvojicu za brze i dvojicu za tehničke discipline, sa mogućnošću da menjaju skijaše kako sezona odmiče.

Unapređena verzija igre će takođe omogućiti uživo praćenje trka, biografije skijaša i veze sa njihovim Facebook profilima.  Za razliku od prošle godine, ukoliko učesnik zaboravi da unese svojih deset favorita za predstojeću trku Svetskog kupa koja je na programu, sistem će automaski uneti deset skijaša koje je igrač izabrao za prethodnu trku.

Timu sponzora Fantasy Ski Racera koji su do sada činili Fischer i Poc Sports, od ove godine će se pridružiti i kompanija Spyder.

Igrači će na Fantasy Ski Raceru ubuduće moći da pronađu i najnovije skijaške vesti, dok će bivši trener američkog ski tima Greg Needel davati svoje stručno mišljenje vezano za to koji bi takmičari mogli da ostvare dobar rezultat u narednima trkama.

Prošlogodišnji pobednik u Fantasy Ski Raceru je bio dvadesetdvogodišnji član američkog ski tima  Colby Granstrom.

Lansiranje nove verzije ove inovativne igrice planirano je za 19. oktobar. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar