Naslovna    Vesti    Ostalo    Ko nosi kacigu, plaća jeftinije osiguranje
06

nov

2012

Ko nosi kacigu, plaća jeftinije osiguranje

Neke osiguravajuće kuće u Evropi daju posebne pogodnosti skijašima i borderima koji se obavežu da će nositi kacigu.

Essential Travel jedna je od engleskih turističkih agencija koja u uslovima ski osiguranja ostavlja posebno mesto za one koji na stazi nose kacige. Nema podataka o tome kakvi tačno benefiti se dobijaju, ali je činjenica da je i taj potez doprineo da sve više skijaša i bordera odlučuju da iskoriste tu klauzulu.

Stručnjaci za osiguranja u turističkim agencijama otkrili su da 77 odsto ljudi koji dolaze na skijališta upotrebljavaju ovaj deo opreme, a od 2010. godine povećenje iznosi čak 15%. Prema tom istraživanju, 73% skijaša i bordera smatra da bi zbog nošenja kacige trebalo da plaćaju manji iznos osiguranja od onih koji to ne čine.

Kada je u pitanju politika pomenutog Essential Travela, u njihovim uslovima je navedeno da izbegavanje nošenja kacige prilikom skijanja i bordinga može čak da dovede do poništavanja polise.

- Iako je istina da kaciga ne sprečava sve povrede, ona je vaoma važna u smanjenju rizika od fatalnih ozleda. Mi podržavamo odluku skijaša i bordera da se zaštite i u tom smislu im nudimo razne pogodnosti u vidu popusta za polise – rekao je Stuart Bensusan iz Essential Travela.

Skijanje.com je već pisalo o tome kako mnogi smatraju da ih kacige štite više nego što je realno, a u SAD je u poslednjih desetak godina zabeležen porast povreda glave, uprkos povećanju broja onih koji nose kacige. Ipak, to je veoma važan i neophodan deo opreme, koji u nekim slučajevima može da vas sačuva od fatalnih povreda.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar