Naslovna    Vesti    Ostalo    U četvrtak počinje EXPO-ZIM
04

dec

2012

U četvrtak počinje EXPO-ZIM

Predsednik Skijaškog saveza Srbije, proslavljeni reditelj Emir Kusturica, otvoriće sajam zimskih sportova i turizma.

Sajam zimskih sportova, turizma i rekereacije EXPO-ZIM u četvrtak 6. decembra na Beogradskom sajmu otvoriće proslavljeni reditelj i predsednik Skijaškog saveza Srbije Emir Kusturica. Pored njega, otvaranju će prisustvovati državni sekretar za sport Predrag Peruničić, a govoriće i državni reprezentativci u snoubordingu Jelena Ignjatov i Filip Grahovac

Manifestacija koja promoviše zimske sportove i turizam trajaće do nedelje 9. decembra, a biće to prilika da se ljubitelji skijanja, snoubordinga, klizanja i planinarenja upoznaju s najnovijim tehnološkim dostignućima i trendovima, kao i sa cenama opreme i zimskih turističkih aranžmana. Poseban segment je prodaja i razmena polovne opreme, što je već tradicija EXPO-ZIMA. Najavljeno je i da će prodavci opreme davati posebne popuste čak do 40 odsto, a turističke agencije do 15 odsto na aranžmane.

Kako su na konferenciji za novinare najavio Dragan Zečević, projekt menadžer EXPO-ZIMA, u Hali 4 Beogradskog sajma na površini od 4500 kvadratnih metara biće prisutno preko 70 izlagača. Ove godine predstaviće se i deset najvećih slovenačkih ski centara. Prvi put prezentaciju će imati i Turistička organizacija Crne Gore, kao i Turistička organizacija Istočnog Sarajeva, koja će predstaviti Jahorinu. U tu svrhu ekskluzivno će biti izložen eksponat novog šestoseda poznate firme Leitner, koji stiže direktno iz Italije, kao deo ski lifta, koji će biti istaliran na toj planini.

Ispred asocijacije „Sport za sve“ prof. Petar Stakić, programski direktor, najavio je niz manifestacija tokom predstojeće zimske sezone i nagradu igru u saradnji sa proizvođečem pneumatika Tigar iz Pirota.  

Ono što je posebno zanimljivo, Ana Jovanović, PR JP „Skijalita Srbije“, otkrila je da će na sajmu biti odobravani popusti od 10 odsto za višednevne ski karte za Kopaonik, Staru Planinu i Tornik. Bilo je reči o novinama, kao što je veštačko osnežavanje na Gobelji na Kopaoniku i Staroj Planini, tri nove staze i prva freeride staza na Gobelji. Saopšteno je i da Kopaonik počinje da radi 6. decembra, Stara planina 13. decembra, a Tornik 20. decembra. 

Radno vreme Sajma je od 10 do 20 časova, cena ulaznice je 300 dinara, a parking mesto se plaća 100 dinara.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar