Naslovna    Vesti    Ostalo    Prvi smrtni slučaj u istoriji X Games
03

feb

2013

Prvi smrtni slučaj u istoriji X Games

Caleb Moore, vozač motornih sanki, preminuo je od posledica pada posle pokušaja izvođenja salta unazad.

Prvi smrtni slučaj u 18 godina dugoj istoriji X Games dogodio se pre nekoliko dana u Aspenu. Caleb Moore, vozač motornih sanki, ekstremni sportista, preminuo je od posledica pada posle pokušaja izvođenja salta unazad.

Caleb je doživeo potres mozga, a kasnije je utvrđeno da je imao i krvarenje na srcu. Hitno je prebačen u bolnicu St. Mary, gde je podvrgnut operaciji, ali je nekoliko dana kasnije preminuo. Njegova porodica je saopštila da će organi ovog hrabrog 25-godišnjeg sportiste biti donirani.

Calebov mlađi brat Colten takođe je učestvovao na ovogodišnjim X Games u vožnji motornih sanki, ali u freestyleu. I on je u finalu ove discipline pao i doživeo povreda, ali je u bolnici zadržan kratko i pušten je na kućno lečenje.

Porodica Moore sada mora da plati 49.200 dolara na ime troškova lečenja njihovog sina, a pomoć pokušavaju da sakupe Calebove kolege sportisti. Njegov prijatelj, vozač sanki iz Australije Jackson Strong, stavio je na aukciju svoje sanke na kojima se takmičio i na eBayu je već došao do sume od 10.000 dolara.

Caleb Moore je u karijeri osvojio četiri medalje na X Games, a prošle godine je došao do bronze u freestyleu, dok je njegov brat Colten uzeo zlato.

 

Pošalji prijatelju

Povezane vesti

Nema komentara.

Ostavi komentar