Naslovna    Vesti    Takmičenja    Otkazane međunarodne X-Games
04

okt

2013

Otkazane međunarodne X-Games

Scena ekstremnih sportova ostaje bez nekoliko značajnih takmičarskih događaja.

Međunardoni X Games događaji u Tignesu (Francuska), Foz de Iguacu (Brazil), Minhenu (Nemačka) i Barceloni (Španija) se neće održati 2014. godine, objavio je ESPN, poznata američka sportska televizijska mreža i finansijer X-Games.

Ponosni smo što smo organizovali takmičenja svetske klase za sportiste i gledaoce, ali ovi događaji nemaju održivu finansijsku budućnost - rekli su u izjavi predstavnici ESPN-a.

TV mreža je potvrdila da će takmičenja na američkom tlu, u Aspenu, Kolorado i Austinu, Teksas biti održana 2014. godine.

X-Games predstavljaju najdugovečnije takmičenje u ekstremnim sportovima i uključuju snowboarding, freeskiing i snowmobiling na zimskim igrama, kao i BMX, motocross i reli trke na letnoj varijanti Igara.

ESPN je u aprilu 2012. najavio proširenje događaja na šest lokacija. U okviru širenja uvedene su i nove discipline uključujući mountain bike slopestyle, ženski skateboard park i Gymkhana GRID. Globalna X-Games turneja imala je i muzički i kulturni program uključujići nastupe 50 Centa, Awolnation i Major Lazer.

Na X-Games su se desili neki od najznačajnijih trenutaka u istoriji akcionog sporta. Međunarodne X-Games, održane na različitim lokacijama 2013. godine, donele su neke revolucionarne nastupe sportista. U Tignesu, Iuri Podlatchikov je izveo prvi ikada YOLO okret u snowboard superpipeu. U Foz do Iguacu, Jake Brown je izveo prvi 720 ollie u skateboard Big Airu, a u Barceloni je Alana Smith nadmašila Shauna Whitea i postala najmlađa osvajačica medalje na X-Games ikada, sa osvojenim drugim mestom u disciplini ženski skateboard park.

2014. godine, devetnaeste po redu X-Games, biće održane u Aspenu od 23-26. januara i u Austinu od 15-18. maja. To će biti prvi put da Austin bude domaćin ovog takmičenja, posle 11 godina domaćinstva Los Angelesa.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar