Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Novi Atomic Redster Marcela Hirschera
02

jul

2014

Novi Atomic Redster Marcela Hirschera

Atomic izbacio novi model za najboljeg slalomaša sveta, a u njegovom razvoju učestvovao je i sam Marcel.

Marcel Hirscher postaće prvi takmičar koji će voziti skije u čijem razvoju i dizajnu je učestvovao lično. Atomic Redster FIS SL Limited edition Icon Series II potpuno je novi model za najboljeg slalomaša sveta, a Marcel je Atomicovim inžinjerima pomagao sugestijama oko konstrukcije i predlozima kada je u pitanju sam izgled skije.

- Razvoj pojedinog modela je timski rad. Grupa eksperata konstantno traži odgovor na pitanje kako najbolje uskladiti balans sa eksplozivnošću skije - kaže Marcel Hirscher.

Rezultati koje je Austrijanac postizao u poslednje dve godine govore da je pronašao odgovor na to pitanje sa Redsterom Icon Series I. Učestvovao je na 22 slalomske trke, 19 puta se peo na postolje, osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, olimpijsko srebro, osvojio je mali i veliki Globus u obe sezone.

- Bez obzira na to, mislim da je Icion Series II skija koja donosi tehnološki napredak. Atomic nije u fazonu: Sve funkcioniše odlično, nećemo ništa da menjamo. Bio je to veoma uzbudljiv proces, od prvih skica do konačne verzije dizajna. Za mene je izgled skije veoma važan jer predstavlja ono što jesam. Na žici, stazi, nadam se ponovo i na podijumima, konstantno mi je pred očima. Taj kul dizajn me motiviše - otkrio je Marcel.

Interesantno je da će u arsenalu Marcela Hirschera za narednu sezonu biti 100 pari skija. Selekcija će biti izvršena iz količine od 1.000 pari koje prolaze specijalne testove u samoj fabrici i treninzima. Takođe, Marcel će koristiti i Redster Doubledeck modele za veleslalom, superveleslalom i spust.

A pogledajte kako je bilo na foto-sešnu:

 

Foto: Atomic

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar