Naslovna    Vesti    Takmičenja    Janka prešao u Rossignol, Berthold postao trener Nemaca
08

apr

2014

Janka prešao u Rossignol, Berthold postao trener Nemaca

Švajcarac će u naredne dve godine koristiti opremu francuskog proizvođača. Nemačka muška reprezentacija angažovala austrijskog stručnjaka.

Švajcarac Carlo Janka (27), koji je pre četiri godine bio najbolji skijaš sveta, postigao je dogovor sa Rossignolom i u naredne dve godine koristiće skije, vezove i pancerice renomiranog proizvođača.

Janka je do sada skijao na Atomicu, a 2010. godine je osvojio titulu u Svetskom kupu. Osvojio je olimpijsko i svetsko zlato. U karijeri se 20 puta peo na podijume u četiri discipline, poslednji put mu je to pošlo za rukom u januaru 2013. u Wengenu u superkombinaciji. On je poslednju pobedu zabeležio još 2011, usledila je povreda, kao i bolest, pa nakon toga nikada nije uspeo da se vrati na stari nivo. Ipak, prošle sezone pokazivao je znakove napretka, posebno u brzim disciplinama.

- Vrlo sam zadovoljan što me očekuje nova avantura sa Rossignolom, sa kojim ću pokušati da dođem do najvišeg nivoa. To je brend koji nudi izuzetno kvalitetnu opremu i zadovoljstvo je biti član takvog tima – rekao je Janka, dok je direktor francuske kompanije Angelo Maina dodao:

- To što je Carlo Janka izabrao Rossignol je znak samopouzdanja. Ponosni smo što se priključio našem timu i zaista se nadamo na će sa našom opremom postići ciljeve koje je zacrtao.

Nemačka skijaška federacija saopštila je da će novi glavni trener muškog ski tima biti Austrijanac Mathias Berthold. Austrijanci su pod Bertholdovim vođstvom osvojili dva olimpijska zlata u Sochiju, Matthias Mayer u spustu i Mario Matt u slalomu. Berthold će na tom mestu zameniti Charlyja Waibela, a interesantno je da je Austrijanac bio trener nemačke ženske reprezentacije 2010. i da je zaslužan za osvajanje tri zlata na ZOI u Vancuoveru

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar