Naslovna    Vesti    Takmičenja    Hirscher najbolji u olimpijskom veleslalomu
PyeongChang 2018
18

feb

2018

Hirscher najbolji u olimpijskom veleslalomu

Austrijanac nastavlja da dominira u PyeongChangu.

Marcel Hirscher došao je u nedelju do druge zlatne medalje na Olimpijskim igrama u PyeongChangu. Posle osvojenog zlata u alpskoj kombinaciji, fantastični Austrijanac je bio najbolji i u veleslalomu. On je bio vodeći i posle prve vožnje, a u drugoj je u cilj ušao sa čak 1.27 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Henrika Kristoffersena iz Norveške.

Norvežanin je sjajnom drugom vožnjom uspeo da se pomeri za čak osam mesta pošto mu je loš prvi nastup doneo tek desetu poziciju. Bronzanu medalju osvojio je Francuz Alexis Pinturault, pošto je u cilju zakasnio za Kristoffersenom za samo 4 stotinke.

Sjajno četvrto mesto pripalo je Slovencu Žanu Kranjecu koji je takođe značajno napredovao u odnosu na prvu vožnju u kojoj je bio osmi. Na petom, šestom i sedmom mestu poređala su se trojica Francuza – Thomas Fanara, Victor Muffat-Jeandet i Mathieu Faivre.

Amerikanac Ted Ligety, olimpijski pobednik  iz Sochija u ovoj disciplini je razočarao. Posle dve prosečne vožnje trku je završio tek na 15. mestu.

Od skijaša iz regiona pored Kranjeca, sledeći najbolje plasirani je bio njegov kolega iz reprezentacije Stefan Hadalin na 21. mestu, dok je Filip Zubčić iz Hrvatske zauzeo 24. mesto.

Srpski skijaši Marko Vukićević i Marko Stevović završili su trku na 41. odnosno 45. mestu.

Muškarcima je u individualnom takmičenju ostala još samo jedna disciplina, i to slalom, koji je na programu 22. februara. U toj trci sigurno će ponovo najveći favorit biti Marcel Hirscher koji će pokušati da se domogne i treće zlatne medalje na ovim Igama.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar