Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Head ski test na Kopaoniku
21

mar

2016

Head ski test na Kopaoniku

Markoni sport je prethodnog vikenda omogućio isprobavanje modela koji su planirani za narednu zimu.

Protekli vikend na Kopaoniku nije bio zanimljiv samo zbog dobrih uslova za skijanje, već i po nekoliko ski testova modela za narednu sezonu. Markoni sport zastupa jedan od najpopularnijih brendova Head i svi zainteresovani bili su u prilici da se uvere u vrhunski kvalitet poznatog proizvođača.

Na punktu Markoni sporta ispred hotela Grand vladala je poprilična gužva, ali je ipak, uz malo strpljenja, bilo moguće dokopati se baš preferiranog modela. Uostalom, u međuvremenu, nije loše videti i kako se ponašaju skije koje nam nisu u fokusu interesovanja, jer veoma lako može da se desi prijatno iznenađenje.

Head ima paletu za sve - od potpunih početnika do profesionalaca, koji osvajaju Kristalne globuse u Svetskom kupu. Utisak je da je ovaj proizvođač pripremio veoma jake adute za zimu 2016/17.

Iz serije Supershape imali smo priliku da isprobamo ISpeed i ITitan. Što se tiče World Cup modela, vozili smo Rebels IGSR, kao i ISLR. Kod Supershape modela odmah je primetna nešto drugačija geometrija, odnosno skije su šire nego ovosezonske i zbog toga im je poboljšano ponašanje u različitim uslovima. Tako je ITitan u vrhu i na repu širi za četiri milimetara i ima radijus od 14 metara na dužinu 170. Čak je i konstrukcija drugačija jer je ubačan najlakši i najčvršći materijal na svetu - grafin i to je ogroman novitet u konstrukciji najnovijih Head modela. Supershape je “brzinska mašina”, skija koja daje osećaj stabilnosti, sigurnosti i samopouzdanja. Sa njom skijanje pri većim brzinama predstavlja pravo zadovoljstvo, ali nije isuviše naporna za celodnevni boravak na snegu. Veoma je vodljiva i brzo reaguje na impulse.

Slično je i sa Rebels ISLR, koja je slalomska skija i ima manji radijus, te je pun pogodak za dobre skijaše koji preferiraju kratke zavoje. Ovaj model pruža zadovoljstvo agresivnog skijanja, baš kao i Rebels IGSR, koji je takođe inspirisan Race formulom, ali je nešto dužeg radijusa (14,1 metar na 170 cm) i naginje veleslalomu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar