Naslovna    Vesti    Ski Oprema    Oakley inovator kod naočara s promenjivim staklima
28

feb

2013

Oakley inovator kod naočara s promenjivim staklima

Drago nam je što i drugi proizvođači žele da primene tehnologiju sličnu našem Switchlocku, ali mislim da je naša jedinstvena, kaže menadžer Andy McSorley.

Oakley tehnologija brze promene stakala na ski naočarima, nazvana Switchlock, nije nova, ali sve više drugih proizvođača obraća pažnju na nju. Zapravo, konkurecija želi da primeni sličan način na svojim modelima koji će se naredne jeseni pojaviti na tržištu. Šta o ovome misli Andy McSorley, globalni menadžer Oakleya?

Izgleda da sve više kompanija želi da uvrsti sistem brze promene stakala na svojim modelima naočara. Smatrate li da na neki način kopiraju Oakley?  

- Ne mislim da smo mi vlasnici prava na to, ali je dokaz da smo uveli jako važnu i smislenu tehnologiju. Evidentno je da je ona proistekla iz potrebe kupaca, a mi smo verovatno prvi koji smo uveli brzu promenu stakala. Staklo je uglavnom samo po sebi limitirano količinom svetlosti i temperature i ne ispunjava sve zahteve. Zato je jedino rešenje da možete da ih promenite. Ako imate uspešan proizvod, normalno je da konkurenti odmah uđu u trku. Posle onoga što sam video kod drugih, i dalje sam ponosan na nas. Ne kažem da je njihova tehnologija ispod standarda, ali je naša prava bez kompromisa  – kaže McSorley za Skiing Buisinnes.

Da li smatrate da skijaši i borderi u praksi zaista menjaju stakla ili je to još jedan marketinški potez?

- Po mom iskustvu većina skijaša do sada to nije radila. Ali moguće je da je razlog kompleksnost dizajna starijh modela naočara i pogotovo neiskustvo. Međutim, novi dizajn, kao što su naše naočare Airbrake sa Switchlock tehnologijom, proces čine mogo jednostavnijim. Zapravo, to je toliko jednostavno da više ne postavljete pitanje “Zašto?”, već “Zašto da ne?” Mnogi koji su navikli da menjaju stakla to urade ujutro i izaberu stakla za taj dan. Manji broj njih nosi dodatna u džepu za slučaj promene vremenskih uslova.

Koliko je Switchlock tehnologija uticala na prodaju?

- Realnost je da ne postoji jedno staklo koja će biti dobro za sve vremenske uslove. Da biste zaista uživali na planini, morate da imate različita stakla. To je ono što Switchlock tehnologija mogućuje, ona je jedinstvena kod našeg modela Airbrake. To nas zaista razdvaja u odnosu na ostale. Airbrake, kada ih kupite, imaju dva stakla, ali entuzijasti žele više od toga. 

Da li je Switchlock popularniji ili upotrebljiviji kod naočara za zimske sportove ili kod sunčanih naočara?

- To je interesantno pitanje. Mislim da je korisnija na planini zbog čestih promena vremenskih uslova, ali jednako je mogu koristiti i drugi sportisti. Biciklisti, naprimer. Ja se bavim ciklo-krosom i ponekad su potrebne naočare za sunčaano vreme, Međutim, u toku dana se naoblači i potrebno vam je drugo staklo. Mislim da u svakom sportu na otvorenom može da se primeni naša tehnologija. Tek tada možete zaista da uživate - zaključio je Andy McSorley.

Airbrake nosi i jedan od najboljih snoubordera sveta Shaun White:

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar