Naslovna    Vesti    Skijališta    Ukraden ski lift u Češkoj!
13

maj

2012

Ukraden ski lift u Češkoj!

Kompletan ski lift ukraden je iz češkog ski centra Desna a za počiniocima se i dalje traga.

Još uvek je nejasno da li će lopovi pokušati da ga prodaju kao staro gvožđe ili će ga instalirati na nekoj drugoj lokaciji. Inače ovo je prvi slučaj krađe kompletnog ski lifta u svetu.

Policija je potvrdila lokalnim medijima da je krađa izvršena prošlog meseca nakon završetka skijaške sezone. Kompletan ski lift je odnet zajedno sa pilonima koji su držali stubove i sajlom dužine oko 1km. Šteta je procenjena na 200.000 čeških kruna ili oko 8.000 EUR. Policijska istraga još uvek nije dala nikakve rezultate.

Još uvek je nejasno kako su lopovi demontirali kompletan lift i neopaženo ga odneli. I ranije se dešavalo da lopovi skinu i odnesu određeni deo ski lifta ali ne i kompletnu instalaciju.

Desna je mali ski centar na jugu Češke sa tri, odnosno sada samo dva lifta, i nalazi se na nadmorskoj visini od 760m do 960m. Na jednoj od plavih staza postoji mogućnost noćnog skijanja a ima i nekoliko kilometara staza za nordijsko skijanje. Ovaj ski centar je počeo sa radom u sezoni 2006/07 a izgrađen je sredstvima Ministarstva za regionalni razvoj Republike Češke i donacijom Evropske unije.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (2)

ostavi komentar
14

maj

2012

09:47  |   Pedja [neregistrovani]

Dobro da se staza ostala.

Preporuka

13

maj

2012

21:50  |   Ivan Tamburić

Ovi su i nas zeznuli :)

Preporuka

Ostavi komentar