Naslovna    Vesti    Skijališta    Kolorado sa 12,5 miliona poseta oborio rekord
14

jun

2014

Kolorado sa 12,5 miliona poseta oborio rekord

Prethodne sezone zabeležen značajan porast poseta skijaša i bordera u 25 skijališta ove američke države.

Američka država Kolorado može da se pohvali da je prethodna sezona bila najbolja u istoriji kada je u pitanju zimski turizam. U Koloradu egzistira 25 skijališta, a zabeleženo je 12,5 miliona poseta, što je deset odsto više u odnosu na sezonu 2012/13.

Glavni uzrok ovako velikih poseta skijaša i bordera navode su sjajne vremenske prilike, odnosno iznadprosečne snežne padavine, pa je zabeležen neočekivan dolazak ljubitelja zimskih sportova iz Kalifornije.

Grupa Colorado Ski Country navodi da je postignut rekord uprkos senzacionalističkom pristupu medija lagalizaciji “rekretivne” marihuane u Koloradu. Predsednica Colorado Ski Country Melanie Mills legelizaciju marihuane nazvala je “pozitivnim i negativnim pi-arom godine”.

- Iz naše perspektive to nismo videli kao nešto negativno, iako su se oko legalizacije vodile mnoge polemike. Kolorado je u januaru, kada je bilo najviše negativnih stavova, bila vodeća država po posetama skijalištima – naglasila je ona.

Interesantno je da je zabeležen porast gostiju svih kategorija, kako onih iz Kalifornije, koji su inače najčešći posetioci, pa do skijaša i bordera iz drugih delova sveta. Sve ovo dovelo je i do rekordne potrošnje pa samim tim i do odlične zarade ski centara. Tako su Vail, Aspen, Breckenridge i Telluride zabeležili rekordnu poresku uplatu što i te kako raduje samu državu.

Foto: Facebook

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar