Naslovna    Vesti    Skijališta    Francuzi nude 410 miliona € za Brezovicu
18

nov

2014

Francuzi nude 410 miliona € za Brezovicu

Francuski konzorcijum u čijem sastavu je i Compagnie des Alpes, ponudio je 410 miliona evra za razvoj ski centra Brezovica.

Ministarstvo trgovine i industrije Kosova saopštilo je da je francuski konzorcijum ponudio 410 miliona evra za projekat Brezovica ski resort.

U sastavu konzorcijuma su između ostalog MDP consulting, PGI management i Compagnie des Alpes koji upravlja skijalištima Espace Killy (Tignes i Val d'Isere), Paradiski (Les Arcs i La Plagne), Les Deux Alpes, Serre Chevalier, Méribel, Les Menuires i drugi.

Ministar Ismet Mulaj ocenio je da je kompleks Brezovice najveći investicioni projekat na Kosovu.

Očekuje se izgradnja 20 žičara i ski liftova koji će opsluživati čak 100km pripadajućih staza čime će, ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, Brezovica postati najveći ski centar na Balkanu. Predviđeni kapacitet iznosi 15’000 skijaša.

Takođe, planirano je otvaranje 3’000 novih radnih mesta od kojih će 900 biti u direktnoj vezi sa samim skijaškim kompleksom.

Ponuda konzorcijuma je prihvaćena, međutim potpsivanje samog ugovora je odloženo za 90 dana na zahtev predsednika opštine Štrpce.

Izvor: Ministarstvo za trgovinu i industriju Kosova, B92, Reuters

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
22

nov

2014

15:04  |   anonymous [neregistrovani]

http://www.skijanje.rs/vesti/brezovica-nelegalna-privatizacija-ski-centra/

Preporuka

Ostavi komentar