Naslovna    Vesti    Skijališta    Osmogodišnji Vuk ostvario dvomiliontsku vožnju žicom na Kopaoniku
11

feb

2016

Osmogodišnji Vuk ostvario dvomiliontsku vožnju žicom na Kopaoniku

Mladi skijaš je kao uspomenu dobio maketu tabača, kao i priliku da se provoza pravim tabačem i vidi kako se pripremaju staze.

Osmogodišnji Vuk Popović iz Beograda ostvario je dvomiliontsku vožnju žičarom na Kopaoniku. Kao sećanje na ovaj trenutak, Skijališta Srbije su mu uručila maketu tabača, a imaće priliku da u vožnji tabačem vidi kako se pripremaju staze.

- Skijam već četiri godine i mnogo volim Kopaonik. Peti dan sam ovde i super je što ću imati priliku da vidim kako se sređuju staze - rekao je oduševljeni Vuk. 

Iz Skijališta Srbije poručuju da je broj vožnji odličan pokazatelj da skijaši i borderi poklanjaju poverenje tom centru i odaju priznanje za dobru organizaciju i odličnu pripremljenost staza. Skijaška sezona počela je 30. novembra i ljubitelji sportova na snegu već dva i po meseca u kontinuitetu uživaju u odlično pripremljenim stazama. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje skijaška sezona traje bez prekida više od 70 dana, a na stazama ovog ski centra dnevno skija više od 7.000 skijaša, dodaju iz Skijališta Srbije 

Tokom srede napadalo je oko 10 centimetara novog snega, pa na stazama ima 35 centimetara utabanog snega. Skijašima i borderima je na raspolaganju 24 žičare i 29 staza.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
10

jan

2017

23:42  |   anonymous [neregistrovani]

A šta je to "dvomiliontska vožnja"?

Preporuka

Ostavi komentar