Naslovna    Vesti    Skijališta    Otvoren Avantura park na Torniku
30

jun

2016

Otvoren Avantura park na Torniku

U sredu je pušten u rad Avantura park na Torniku na Zlatiboru, čime je otvorena letnja sezona u ovom skijalištu.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić, u sredu su svečano pustili u rad Avantura park na Torniku na Zlatiboru, čime je otvorena letnja sezona u ovom centru.

Dejan Ljevnaić je rekao da je puštanjem u rad Avantura parka, turistička ponuda Tornika i Zlatibora od danas bogatija za još jedan sadržaj.

- Avantura park je prava adrenalinska atrakcija i za decu i za odrasle. Prostire se na površini od oko 1000m2 i podeljen je u tri celine za različite grupe korisnika, pa se posetioci mogu oprobati u više od 16 prepreka koje su predviđene u ovom parku - istakao je on.

Govoreći o realizaciji ovog projekta, direktor Skijališta Srbije je istakao da je on realizovan zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koja je prepoznalo važnost u dalje ulaganje u ovaj planinski centar.

- Pored ovog sadržaja, ljubitelji planinskog biciklizma će moći da uživaju u novim stazama, dužine oko 3 kilometara. Takođe, tu su i nove downhill staze, kao i staza za mountain cart. Posetioci tokom leta mogu da uživaju u panormaskoj vožnji žičarom, u vožnji bobom na šinama, tjubing stazom, ali i da oprobaju svoje veštine u mini golfu. Tornik poseduje i multifunkcionalni teren na kome može da se igra tenis, mini fudbal i košarka, a sva oprema može da se iznajmi u samom centru - naveo je Ljevanić.

Za vreme letnje sezone će biti organizovani i Top summer vikendi tokom kojih će Skijališta Srbije odobravati 20 posto popusta na pakete za zabavne sadržaje. Prvi Top vikend počinje 7. jula, a tokom leta će ih biti još tri.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da se na Zlatiboru do kraja godine, zahvaljujući novim sadržajima, može očekivati rekordna sezona, s obzirom da je u prva četiri meseca broj turista na ovoj planini porastao 30 odsto.

- Sa zadovoljstvom realizujemo projekat zajedno sa Skijalištima Srbije koji ima za cilj da Zlatibor zaista postane celogodišnja turistička destinacija i verujem da sa ovakvim sadržajima i sa ovakvom turističkom ponudom možemo to u relativno kratkom vremenu i da ostvarimo - poručio je Ljajić.

Ministar je precizirao da je izgradnja "Avantura" parka samo deo šireg projekta koji je ministarstvo finansiralo u iznosu od 12,5 miliona dinara, a koji uključuje i izgradnju "zip lajna" koji treba da bude završen do 1. oktobra ove godine.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar