Naslovna    Vesti    Skijališta    Durmitor najposećeniji nacionalni park prošle godine u CG
21

okt

2012

Durmitor najposećeniji nacionalni park prošle godine u CG

Direktor NPCG Zoran Mrdak saopštio je da je za razliku od prošle godine na Durmitoru zabeleženo povećanje broja turista.

Nacionalne parkove u Crnoj Gori protekle turističke sezone posetilo je skoro 200.000 turista, a najveća je poseta zabeležena u NP Durmitor gde je do 15. oktobra boravilo više od 80.000 posetilaca.

Direktor NPCG Zoran Mrdak saopštio je da je za razliku od prošle godine na Durmitoru zabeleženo povećanje broja turista za čak 27 odsto.

Kako je kazao, za najatraktivniju turističku ponudu, rafting rekom Tarom, oko 14.000 posetilaca je bilo zainteresovano, što je za 20 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

- Za raznovrsnu turističku ponudu Skadarskog jezera, prevashodno krstarenje, sportski ribolov i posmatranje ptica, kao i za novi oblik aktivnog odmora, kajakarenje, bilo je zainteresovano 58.887 posetilaca do 15. oktobra. To predstavlja povećanje od 32 odsto - rekao je Mrdak.

Za 20 odsto povećan je bio i broj turista na Biogradskoj gori, pa je taj park posjetilo od maja do oktobra 31.759 posetilaca. Prema podacima NPCG najviše turista dolazilo je iz Rusije, Italije, Srbije, Češke i Engleske.

I pored problema sa naplatom ulaznica u NP Lovćen, kako je kazao Mrdak, zabeležena je poseta 27.249 turista.

Nacionalna turistička organizacija (NTO) saopštila je da je na jučerašnji dan u Crnoj Gori boravio 5.661 turista. - To je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine - piše u saopštenju NTO.

Izvor i foto: Vijesti

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar