Naslovna    Vesti    Skijališta    Planirane investicije JP Skijališta Srbije za 2013/14
08

nov

2012

Planirane investicije JP Skijališta Srbije za 2013/14

Skijališta Srbije su održala prezentaciju potencijalnim poslovnim partnerima o planovima unapređenja i širenja ski centara u Srbiji. Prisutini su upoznati sa planovima investiranja u skijališta u toku 2013. i 2014. godine.

U ski centru Kopaonik u naredne dve godine planirana je izgradnja tri šestosedne žičare, kapaciteta 3.000 skijaša na sat. Žičara KrčmarMali Karaman i Marine vode biće zamenjene novim šestosednim žičarama koje će imati balon nadstrešnicu, a planirana je i izgradnja pasarele i pothodnika za nove staze na Marinim vodama i Gobelji. Pored ovih investicija, u planu je izgradnja sistema za veštačko osnežavanje na novim stazama na Marinim vodama. U narednom periodu predviđena je i nabavka multifunkcionalne mehanizacije kao i tabača sa vitlom.

Uporedo sa obnavljanjem i modernizacijom zimskih sadržaja, dopunjuje se i letnja ponuda ski centra Kopaonik, pa je tako u planu izgradnja gym parka, boba na šinama, veštačke stene kao i fun parka.

Brojne novine planirane su i u ski centru na Staroj planini. U toku 2013. i 2014. godine, nastavlja se sa širenjem skijališta, gde će se graditi tri četvorosedne žičare, kapaciteta 2.400 skijaša na sat, kao i izgradnja sistema za veštačko osnežavanje na novim stazama. Takođe, planirana je nabavka tabača sa vitlom i za ovaj ski centar, a najmlađi skijaši će dobiti bebi lift, kao i ski vrtić. Pored skijaške infrastrukture, u planu su i  drugi sadržaji, pa će i ovaj ski centar biti obogaćen igloom i klizalištem.

U naredne dve godine, Stara planina će dobiti zanimljive i atraktivne letnje sadržaje kao što su veštačka stena za penjanje, gym park, ali i park avanture.

U ski centru Tornik na Zlatiboru planirano je postavljanje četvorosedne žičare umesto ski lifta Bandera, koji će biti izmešten na lokaciju Stankova ravan. Na ovoj lokaciji su planirane i nove staze, a biće proširen i sistem za veštačko osnežavanje. Ski centar će u naredne dve godine biti bogatiji za još jedan ski lift tipa sidro.

U ovom centru planirano je proširenje letnjih sadržaja, tako da će uz postojeći tjubing biti izgrađen gym park, bob na šinama, veštačka stena, ali i fun park.

Izvor i foto: JP Skijališta Srbije

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar