Naslovna    Vesti    Skijališta    Ski sezona na Kopaoniku do 7. maja!
26

apr

2013

Ski sezona na Kopaoniku do 7. maja!

Najuspešnija sezona ikada na Kopaoniku, prema najavama generalnog direktora Skijališta Srbije, zatvara se tek 07.maja!

Skijaška sezona na Kopaoniku traje do 7. maja, ali se već sada može oceniti kao najuspešnija sa ukupno prodatih više od 420.000 skijaških dana u sva tri centra - Kopaoniku, Torniku na Zlatiboru i Staroj planini. Sezona 2012/13 oborila je sve rekorde posećenosti, a još na početku decembra zabeležena je duplo veća prodaja ski karata u odnosu na isti period prethodne godine.

Pre početka skijaške sezone u ski centrima urađena je neophodna sanacija i uređenje staza, a na Koponiku je završeno proširenje sistema za veštačko osnežavanje. Kopaonik i Stara planina su pored sistema za osnežavanje po prvi put dobili i staze za free ride, namenjene ljubiteljima ekstremnih vožnji.

- Razvojem ski centara i planina kao turističkih destinacija ne samo da se otvaraju nova radna mesta i privlače na desetine hiljada turista, već se razvijaju i ostale grane privrede. Ove sezone promet je povećan za 30% u odnosu na ranije godine što pokazuje da su ski centri u Srbiji dostigli evropske standarde”– izjavio je v.d. direktora JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić i dodao: “Naš plan je da nastavimo sa ulaganjima u ski centre, kako bismo bili što konkurentniji u odnosu na velike evropske ski centre, što svakako doprinosi razvoju turizma u Srbiji i privlačenju što većeg broja turista iz zemlje i inostranstva.”

- Ova zimska sezona je bila više nego uspešna, imali smo čak 120 dana sa kapacitetima popunjenim više od 78%. Time se još jednom pokazalo da investicija u Kopaonik nije bila uzaludna i da zaista ima veliki potencijal jer ovo je samo početak – istakao je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta. - Mi smo pre sedam dana već objavili cene za sledeću zimsku sezonu, definitivno prvi u regionu a među prvima u Evropi i Americi – dodao je Avram.

I ovog leta planinski centri će raditi i ponuditi posetiocima različite sadržaje poput biciklističkih staza, pešačkih tura, panoramskih vožnji i tjubinga, kao i vožnju mountain cartom i skuterom za cross country.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar