Naslovna    Vesti    Skijališta    Zabranili pušenje čak i na stazama
12

jun

2013

Zabranili pušenje čak i na stazama

Remarkables na Novom Zelandu prvo je skijalište južne hemisfere koje je donelo ovako rigoroznu odluku.

Remarkables na Novom Zelandu prvo je skijalište južne hemisfere koje je donelo odluku da zabrani pušenje čak i na stazama. Ovakvu inicijativu zvaničnici Remarkablesa objašnjavaju potrebom da još više promovišu zdrav život. 

Kada sezona bude zvanično počela (22. jun), svako ko bude uhvaćen sa cigaretom na stazi ili na žičari, biće upozoren. 

- Ne želimo da marširamo okolo i hvatamo one koji puše i izigravamo policiju. Nadamo se da će preovladati razum jer se borimo za okruženje bez duvanskog dima. Kada smo zabranili pušenje zaposlenima, niko nije došao da nam se žali. Verujemo da će i mnogi gosti iskoristiti priliku i ostaviti duvan - rekao je direktor skijališta Ross Lawrence.

Njegovo mišljenje ne deli lokalni snouborder, inače pušač, Jono Budd.

- Ne bi se reklo da podržavam njihovu akciju, ali ništa ne mogu da uradim po tom pitanju. Bio sam u nekim skijalištima u SAD, gde takođe ima sličnih zabrana, pa sam se već susretao s tim. Ipak, ako ste strastveni pušač, a ceo dan ste na snegu, teško možete da izdržite bez cigareta. Mislim da će takve ljude biti teško sprečiti da to rade - izjavio je Budd. 

Ovo je najrigoroznija mera u ski centrima Australije i Novog Zelanda do sada. U Coronet Peaku i Mt Huttu, skijalištima, koji s Remarkablesom čine jednu celinu, pušenje je bilo zabranjeno zaposlenima, dok su gosti mogli da "zapale" na otvorenom.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar