Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina: Da mi je ovo neko pričao, rekla bih mu da je lud
ZOI Sochi 2014
12

feb

2014

Tina: Da mi je ovo neko pričao, rekla bih mu da je lud

Ne mogu da verujem da sam pobedila u spustu. Ostvarila sam ono zašto sam stigla u Sochi i sve drugo biće bonus, kaže presrećna Slovenka.

Ko je mogao da poveruje da će Tina Maze, posle svega što joj se dešavalo ove sezone, baš na Olimpijskim igrama ispisati jednu od najlepših stranica svoje bogate karijere. Tina je olimpijska šampionka u spustu, a u ovoj disciplini ima samo tri pobede. Ova četvrta stigla je u najboljem mogućem trenutku. 

- Ovo je neverovatno. Moram da kažem da je moje prvo takmičenje, još kad sam bila dete, bio spust. Pred ovu trku sam pomislima na to. Ne mogu da poverujem da sam trijumfovala u spustu. Da mi je to neko pričao pre dve godine, rekla bih mu da je lud. Ipak, spust je trenutno moja najbolja disciplina, prikazala sam vrhunsku vožnju. Doduše, bilo je grešaka, ali je ipak bilo dovoljno za zlato - rekla je Tina Maze za nacionalnu televizuju Slovenije, a u izjavi za HRT je otkrila da joj je mnogo pomogao Ivica Kostelić:

- Moram da se zahvalim Ivici Kosteliću, koji mi je pre trke rekao da moram da se bacim na glavu kao da mi je to poslednje takmičenje u životu. Poslušala sam ga i sada ja njemu poručujem to isto. Ostvarila sam ono zašto sam stigla u Sochi i sve drugo može da bude samo bonus.

Tinin dečko i vođa njenog tima Andrea Massi takođe je bio oduševljen zlatom.

- Šta da kažem? Da nisam verovao? Naravno da sam verovao da jedna Slovenka koja nema stazu za spust, a koja tri godine leti trenira u dobrim uslovima, može da pobedi u ovoj disciplini. Danas sam morao malo da kuliram, već ujutro sam osetio njenu energiju, a znamo kako je to kod Tine. Treba biti smiren, ali nama to nije lako jer ne skijamo mi. U cilju smo strepeli, Mauro je uzviknuo da je u jednom trenutku pogrešila, a ja sam mu odgovorio da nije strašno, da će biti dovoljno za prvo mesto. I bilo je. Sada Tina mora da veruje da može do sjajnog rezultata i u slalomu - poručio je Massi.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar