Naslovna    Vesti    Takmičenja    Svindal se povukao sa ZOI
ZOI Sochi 2014
17

feb

2014

Svindal se povukao sa ZOI

Sjajni Norvežanin zbog alergije i iscrpljenosti odlazi iz Sochija i neće voziti veleslalom u sredu.

Aksel Lund Svindal, koji je na Olimpijskim igrama u Vankuveru osvojio tri medalje, posle razočaravajućih rezultata u Sochiju odlučio je da se povuče i neće se takmičiti u veleslalomu u sredu. Kao razlog odustajanja naveo je alergiju i iscrpljenost.

Sjajni Norvežanin, specijalista za brze discipline, u spustu je bio četvrti, u superkombinaciji osmi, a u superveleslalomu, gde je branio zlato, zauzeo je sedmo mesto.

- Mnogi takmičari su dobili alergiju od nekih čestica kojih ovde ima u vazduhu. Kao neka fina prašina, osetio sam to kada sam stigao u Sochi. Lekari tačno znaju o čemu se radi jer su mi propisali lekove od kojih mi je bilo bolje, ali sam i dalje iscrpljen - objasnio je Svindal i dodao da nije zadovoljan formom:

- Bila je to teška odluka. Ma koliko god sam bio blizu medalje u spustu, moram da priznam da su mi ovo najgore vožnje u sezoni. Moram sada da analiziram sta mi se to dogodilo. Jedino što sam promenio su ti lekovi.

Akselu Lundu Svindalu sada predstoji da se što bolje odmori i onda pripremi za izazove u Svetskom kupu gde stoji veoma dobro. Drugi je u generalnom plasmanu, a vodeći u spustu i superveleslalomu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar