Naslovna    Vesti    Takmičenja    Tina Maze ponovo ostala bez trenera
17

apr

2014

Tina Maze ponovo ostala bez trenera

Švajcarski stručnjak napustio tim slovenačke skijašice zbog privatnih razloga.

Tina Maze je ponovo ostala bez trenera. Saradnja jedne od najboljih skijašica sveta i Švajcarca Maura Pinija prekinuta je na njegovu inicijativu posle samo tri meseca.

- To je moja odluka. Tina je želela da ostanem, ali je za mene od početka bilo jasno da je naša saradnja privremena. Radi se o privatnim stvarima i jednostavno u ovom trenutku imam druge životne prioritete - saopštio je Pini.

On je pomogao Tini da se domogne dve zlatne olimpijske medalje u Sochiju, a potpisao je ugovor sa timom Tine Maze do kraja sezone. 

- Prihvatio sam posao imajući u vidu takmičenje u Sochiju i bilo je sjajno iskustvo što sam doprineo njenom osvajanju zlatnih olimpijskih medalja. Međutim, i tada sam znao da ću ovo raditi do kraja sezone, jer planiram da nastavim da radim u skijanju - dodao je švajcarski stručnjak. 

Turbulencije u stručnom štabu Tine Maze počele su kada je ju je u proleće 2013. napustio Livio Magoni i preuzeo italijansku žensku reprezentaciju. Na njegovo mesto je stigao Walter Ronconi, a zbog loših rezultata Tina je odlučila da raskine saradnju s njim i na pola sezone angažuje Pinija.

Šef stručnog štaba ostaje Tinin dečko Andrea Massi i on je obavestio javnost da još nije razmišljao o tome ko će biti novi trener slovenačke skijašice.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar