Naslovna    Vesti    Takmičenja    Kraj karijere za Marlies Schild
02

sep

2014

Kraj karijere za Marlies Schild

Najuspešnija austrijska i svetska slalomašica svih vremena objavila da završava karijeru.

Legendarna austrijska skijašica, specijalistkinja za slalom, objavila je da završava profesionalnu skijašku karijeru u 33. godini.

Schild je po završetku skijaške sezone 2013/14 uzela nekoliko meseci pauze pre donošenja konačne odluke o nastavku dugogodišnje, trofejima prebogate karijere. U poznim skijaškim godinama, imajući u vidu fizičko stanje svog tela posle brojnih povreda i operacija, kao i želju za potomstvom sa dugogodišnjim partnerom Benjaminom Raichom, Marlies je ipak odlučila da prethodna sezona bude i poslednja za nju u takmičarskom skijanju.

Posle punih 12 sezona u elitnom skijaškom društvu, Schild se povlači sa 37 pobeda u Svetskom kupu. Pobedila je u slalomu ukupno 35 puta, i ima po jednu pobedu u veleslalomu i super kombinaciji. Ona je najuspešnija slalomašica svih vremea u Svetskom kupu i njene rezultate sigurno niko neće u skorije vreme nadmašiti.

Sjajna Austrijanka ima i četiri medalje sa Olimpijskih igara, iako nikada nije osvojila onu najsjajniju. Ona je tri puta bila srebrna na Igrama u Torinu, Vancouveru i Sochiju, dok je jedinu bronzanu medalju osvojila takođe u Torinu 2006. godine.

Schildova ima čak sedam medalja sa Svetskih prvenstava. Dva puta je stizala do najvišeg postolja, dok pored toga ima i 3 srebrne i 2 bronzane medalje.

Odlaskom Marlies Schild austrijsko i svetsko skijanje ostaje bez jedne od najsjajnijih zvezda ovog sporta i istinske legende. Obožavaocima plavokose Austrijanke ostaje da po njenom povlačenju prate mlađu sestru Schild, Bernadette, koja u poslednje dve sezone sa dosta uspeha nastupa u Svetskom kupu.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar