Naslovna    Vesti    Takmičenja    Lienz, VSL, SL (ž): Najava trka
27

dec

2013

Lienz, VSL, SL (ž): Najava trka

Ženski deo Svetskog kupa seli se ovog vikenda u austrijski Lienz.

Najbolje svetske skijašice poslednje trke u ovoj godini voziće u tehničkim disciplinama u austrijskom Lienzu. Prvog dana takmičenja, u subotu, voziće se veleslalom, dok je u nedelju na programu trka slaloma.

U Lienzu se inače ženska takmičenja održavaju svake druge godine, pošto se ovaj centar smenjuje u organizaciji veleslaloma i slaloma sa Semmeringom, takođe u Austriji.

Austrijske navijače sigurno raduje povratak slalomske kraljice Marlies Schild koja je trijumfovala na poslednjoj trci u ovoj disciplini održanoj u francuskom Courchevelu. Marlies sada ima 34 pobede u slalomu čime se izjednačila sa legendarnom Švajcarkinjom Vreni Schneider. Schildovoj odgovara staza u Lienzu što je pokazala trijumfom na ovom mestu pre dve godine kada je poslednji put ovaj grad bio organizator trka Svetskog kupa.

U slalomu će veliku konkurenciju Marlies Schild sigurno predstavljati Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je u poslednjih nekoliko trka ostvarila nešto lošije rezultate za svoje standardne i sigurno u Lienzu želi povratak na podijum. Pored Shiffrin, tu je i Slovenka Tina Maze koja je demonstrirala promenljivu formu od početka sezone, ali je već imala jedan podijum u slalomu ove godine, dok joj je veleslalom tradicionalno najjača disciplina, iako to ove sezone ne pokazuje.

Nemica Maria Hoefl-Riesch je takođe uvek među favoritima kada je u pitanju slalom, dok je veleslalom njena slabija disciplina. Šveđanke su jako dobre u tehničkim disciplinama, pa dobre rezultate treba očekivati i od Marie Pietilae-Holmner, Natalie Eklund i Fride Hansdotter. Ne treba naravno zaboraviti ni austrijske uzdanice Mikaelu Kirschgasser i Katrhin Zettel koje će sigurno pokušati da na domaćem snegu ostvare što bolji rezultat. U veleslalomu ove sezone dominiraju Tina Weirather, Jessica Lidell-Vikarby i Lara Gut pa i u Lienzu ne bi bilo iznenađenje da se neka od ovih devojaka nađe na pobedničkom postolju.

U Lienzu će nastupiti i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović. Nevena neće startovati u veleslalomu, već će se takmičiti samo u slalomu u nedelju. Posle zlatne medalje osvojene u ovoj disciplini na Univerzijadi u Trentinu, nadamo se da će dodatno samopuzdanje pomoći Neveni da ostvari dobar rezultat i uđe u drugu vožnju neke trke Svetskog kupa.

Prva vožnja trke veleslaloma je na programu u subotu u 10:00h, dok druga vožnja počinje u 13:00h. U nedelju prva vožnja slaloma počinje u 10:30h, dok je start druge vožnje u 13:30h. Sve trke će direktno prenositi Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar