Naslovna    Vesti    Takmičenja    FIS odbio Kosovo
06

jun

2012

FIS odbio Kosovo

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odbila je zahtev kosovskog saveza za prijem u članstvo, tačnije, nije ni raspravljala o njemu pošto je zahtev skinut sa dnevnog reda.

Na 48. medjunarodnom kongresu FIS-a održanom od 27. maja do 01. juna 2012. godine u Kangwonlandu (Koreja), Srbija je uspela u lobiranju da se sa dnevnog reda kongresa skine zahtev za članstvo Kosova, saopštio je Skijaški savez Srbije.

Kako se navodi, Kosovo je pre nekoliko meseci uputilo zahtev FIS-u i počelo akciju intenzivnog lobiranja za status i pravo da se takmiči pod međunarodnom oznakom FIS-a.

Milan Božić, generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije (SSS) i Dimitrije Lazarovski (bivši generalni sekretar SSS) menadžer zimskih sportova u Medjunarodnom Paraolimpijskom komitetu, uspeli su da tokom zasedanja kongresa utiču da predsednik FIS-a Gian-Franco Kasper povuče ovu tačku sa dnevnog reda.

- Osnov za prihvatanje inicijative SSS na kongresu je prezentovanje činjenice da Kosovo nije priznato od strane UN, što je glavni preduslov za članstvo - navodi se dalje u saopštenju.

 

Pošalji prijatelju

Komentari (1)

ostavi komentar
06

jun

2012

15:55  |   krle [neregistrovani]

aman, pa dajte ljudima bre da skijaju pod kojom zastavom zele. u cemu je problem? kosovo je ionako bugarska odavno. samo mlatite praznu slamu, umesto da ulozite u ljude, vi trosite vreme na nazi gluposti.


uradite nesto normalno za promenu.

Preporuka

Ostavi komentar