Naslovna    Vesti    Takmičenja    Flachau, SL (ž): Najava trke
13

jan

2015

Flachau, SL (ž): Najava trke

Skijašice u utorak uveče voze slalom u austrijskom skijalištu.

Posle neuspešnog vikenda brzih disciplina u Bad Kleinkirchheimu, ženski Svetski kup se seli u Flachau. Austrijski ski centar, inače rodno mesto legendarnog Hermana Maiera, tradicionalno će ugostiti noćni slalom za skijašice.

Mikaela Shiffrin se odličnim nastupima u prethodnima trkama izdvojila kao prvi favorit pred trku u Flachau. Posle nešto nesigurnijeg starta sezone, Amerikanka je trijumfovala u poslednja dva slaloma u Kuehtaiju i Zagrebu i pokazala da ne želi tako lako da se odrekne malog kristalnog globusa u ovoj disciplini.

Konkurencija Mikaeli Shiffrin kao i do sada biće pre svega sjajne Šveđanke Maria Pietilae-Holmner, Frida Hansdotter, kao i najmlađa od njih Sara Hector. Tu su i Austrijanke Kathrin Zettel i Niki Hosp, kao i Čehinja Sarka Strachova koja je u poslednje vreme u sjajnoj formi. Tina Maze takođe može da spoji dve dobre vožnje i dođe do slalomske pobede kao na početku sezone u finskom Leviju.

U Flachauu će nastupiti i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović koja će startovati sa brojem 54.

Start prve vožnje je u 17:45h, dok druga počinje u 20:45h. Trku će direktno prenositi inostrane tv stanice, među kojima i Eurosport.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar