Naslovna    Vesti    Takmičenja    Maribor, VSL, SL (ž): Najava trka
20

feb

2015

Maribor, VSL, SL (ž): Najava trka

Skijašice ovog vikenda voze tehničke discipline u Sloveniji.

Kao i skijaši, i najbolje svetske skijašice su se posle završenog Svetskog prvenstva vratile u Evropu gde nastavljaju takmičenje u okviru Svetskog kupa. Na programu ovog vikenda su veleslalom i slalom u slovenačkom Mariboru koji će se voziti na stazi Zlatna lisica po kojoj i ceo vikend takmičenja nosi ime.

Najveći favorit za pobedu u obe discipline svakako je Tina Maze zbog prednosti domaćeg terena i sigurno je da će veliki broj navijača doći da bodri sjajnu skijašicu. Tina voli da nastupa u Mariboru gde je do sada pobeđivala nekoliko puta.

Što se tiče ostalih takmčarki, u slalomu standardno velike favoritkinje biće i Mikaela Shiffrin, Šveđanka Hansdotter, kao i Čehinja Sarka Strachova, koje su dobru formu pokazale osvajanjem medalja na Svetskom prvenstvu. U veleslalomu borbu sa Tinom Maze vodiće Anna Fenninger, Jessica Lindell-Vikarby, Tina Weirather, Eva-Maria Brem i druge.

U trci slaloma učestvovaće i srpska skijašica Nevena Ignjatović

U subotu je na programu veleslalom sa startom prve vožnje u 10:00h, a druge u 13:15h. U nedelju skijašice voze slalom, prva vožnja počinje u 9:45h, a druga u 12:45. Trke će direktno prenositi Eurosport. 

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar