Naslovna    Vesti    Takmičenja    Cortina d’Ampezzo, S, S, SG (ž): Najava trka
15

jan

2015

Cortina d’Ampezzo, S, S, SG (ž): Najava trka

Na sjajnoj stazi Olypia delle Tofane očekuju nas dva spusta i jedan superveleslalom.

Nema predaha ni za skijašice, italijansko skijalište Cortina d'Ampezzo poprište je borbi u brzim disciplinama. U petak i subotu su na programu dva spusta, a u nedelju superveleslalom.

Ovakav zgusnut kalendar posledica je loših vremenskih uslova u Bad Kleinkirchheimu prethodnog vikenda, tako da će u petak devojke morati da odrade ono što su propustile u Austriji. Start na sjajnoj stazi Olympia delle Tofane predviđen je za 09:30 časova. Posebnu draž daje početni deo staze koji se nalazi između dve ogromne stene.

Na treningu je pobedila Lindsey Vonn, a za petama joj je bila sunarodnica Julia Mancuso, dok je Slovenka Tina Maze zazela treće mesto. Sve tri skijašice konkurišu za postolje, ali će od trenutne inspiracije i sreće zavisiti i konačan poredak. Sve ovo važi i za subotu, samo što je start pomeren za 11:30 časova.

U nedelju je na programu treći superveleslalom sezone (start u 11:00), gde su Lindsey Vonn i Tina Maze u centru pažnje, ali i Lara Gut, trenutno vodeća u ovoj disciplini. Očekuje se nastup i slovenačkih skijašica Ilke Štuhec i Vanje Brodnik.

 

Pošalji prijatelju

Nema komentara.

Ostavi komentar